Afdrukken

Walvisvangst over de hele wereld

Er zijn vandaag de dag verschillende landen die walvissen vermoorden in grove overtreding van het verbod op commerciële walvisvangst van de Internationale Walvis Commissie. Bezoek aub. de volgende pagina’s om hier meer over te lezen.:

flag_Faeroe_Islands_80

Deense Faeroër eilanden

flag_Iceland_80

Ijsland

flag_Japan_80

Japan

flag_Norway_80

Noorwegen

flag_Saint_Lucia_80
flag_Saint_Vincent_Grenadines_80

St. Lucia and
St. Vincent & the Grenadines


Positie tegenover walvisvangst door inheemse volken.

De Sea Shepherd Conservation Society is in principe tegenstander van alle walvisvangst door iedereen, waar dan ook  en om wat voor reden dan ook.

Echter, onze aktiviteiten zijn gericht op alle illegale walvisvangst.

Het jagen op bedreigde Groenlandse walvissen door de inheemse bevolking in het noorden is legaal volgens de Internationale Walviscommissie. Daarom is er geen tegenstand tegen deze praktijken door de Sea Shepherd Conservation Society.

In 1998 en 1999 zette Sea Shepherd een grote campagne op touw om het vermoorden van walvissen door de Makah stam uit de staat Washington te belemmeren omdat deze stam geen toestemming had van de IWC, en daarom was het geen rechtmatige walvisvangst.

Klik hier om meer te lezen over de laatste ontwikkelingen in de pogingen van de Makah om grijze walvissen te doden.
Het doden van de Groenlandse walvissen door de Inuit in Canada is illegaal omdat zij geen toestemming hebben van de IWC. We verzetten ons tegen deze jacht.

We maken ons wel zorgen dat de inheemse groepen zichzelf hebben gelieerd aan de Japanners, Noren, IJslanders, en Faeroërs om walvisvangst te promoten. De World Council of Whalers (Wereldraad van walvisvaarders (WCW)),  gevestigd op Vancouver Eiland in Canada was, en is nog steeds, gefinancierd door de Japanse en Noorse walvisindustrie. Tom Happynook, de directeur van de WCW, werkt voor de Japanse walvisindustrie.

Wat er nu gebeurt is dat de inheemse groepen optreden als verdediger, propagandawerktuig en dekmantel voor commerciële Japanse en Noorse walvisindustrieën. De Japanners zijn beschuldigd van het kopen van IWC stemmen van kleine walvisvarende landen, in een poging om het verbod op de walvisvangst ten val te brengen.

flag_Makah_80

Makah stam,
Washington Staat

 


Sea Shepherd daagt de Internationale Walviscomissie (IWC) uit om de volgende vraag te beantwoorden: “Waarom moeten walvissen gedood worden?”En dezelfde vraag zou gesteld moeten worden aan walvisvaarders. Hun antwoord zou snel een eind maken aan het argument.

Want de walvisvaarders hebben maar één zwak argument: Walvissen zouden gedood moeten worden, want we hebben altijd walvissen gedood. Omdat we het culturele en historische “recht” hebben om ze te doden.

En we weten het echte antwoord: Omdat de walvisvaarders een hoop geld verdienen met het doden van walvissen.
De afslachting van intelligente schepselen is op geen enkele manier te rechtvaardigen. Walvisvangst moet voor altijd door een internationale wet verboden worden. Zoals Sea Shepherd al jaren zegt: “Het IWC of de lidstaten hebben geen zin of motivatie om het verbod op de walvisvangst af te dwingen, omdat de landen die het zouden moeten afdwingen te druk bezig zijn met het verdienen van geld ten koste van de walvissen.”

In verschillende scripties - en in zijn grootste verhaal, terwijl hij de koers van Huck Finn door het Amerikaanse culturele landschap in kaart bracht - stelde Mark Twain dat er in elk historisch tijdperk altijd mensen zullen zijn die op de bres springen ter verdediging van die gevestigde belangen die moreel gezien onverdedigbaar zijn. En het zijn nu net deze landen en organisaties die zoeken naar een compromis met de IWC en zogenaamde reservaten voor walvissen inruilen voor een walvissenquotum die dat doen.

whales_world_whale_harpoon
Foto : Rex Weyler

 

Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact