Afdrukken

Deense Faeröer eilanden

Inwoners van de Faeröer eilanden slachten de Indische en zwarte griend, tijdens de wrede, jaarlijkse “walvisjacht”.

whales_world_Faeroe_Island_kids_wading_in_blood

Tussen de 2000 en 3500 grienden worden door mannen in boten bijeengedreven en richting de baaien gedwongen in dit Deense protectoraat in de Noordzee. De dieren worden gevangen in de ondiepe wateren. De eilandbewoners verwonden de zoogdieren met speren en slachten ze vervolgens door de ruggengraat van de grienden met lange messen door te snijden. De walvissen worden door de mensen in een feestelijke sfeer gestenigd, gespietst, gestoken, gesneden en geslagen. Deze slachting is voornamelijk zo gruwelijk omdat het wordt beschouwd als een sportevenement van de gemeenschap op het eiland, waarbij jonge kinderen regelmatig meedoen aan het doden van de zichtbaar en hoorbaar doodsbange grienden.

De jacht wordt uitgevoerd onder het mom van traditie en omdat de Faeröers het absurde geloof hebben dat God de walvissen aan de mensen heeft gegeven om te slachten.

whales_world_Faeroe_Island_2

whales_world_Faeroe_Island_6

whales_world_Faeroe_Island_3

 Deense Faeröer eilanden
 Deze groep van 18 eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn, is gelegen in de Noord-Atlantische Oceaan, ongeveer 322 kilometer ten noordwesten van de Shetlandeilanden Zij werden vanaf de achtste eeuw bevolkt door de Vikingen, de voorouders van de hedendaagse Faeröers De taal is afgeleid van het Oudnoors. De eilanden zijn in 1386 toegetreden tot Denemarken en zijn sinds die tijd onderdeel van het Deense koninkrijk. De Deense Home Rule Act van 1948 erkent de Faeröer eilanden als een autonome gemeenschap binnen het koninkrijk van Denemarken, met zijn eigen vlag en het Faeröers als officiële eerste taal. De populatie werd in 2005 geschat op 46.962 mensen.

 

 

Sea Shepherd – Acties om de walvissen rond de Faeröer eilanden te redden.

Sea Shepherd Conservation Society is de grootste tegenstander van de slachting van grienden op de Deense Faeröer eilanden. Kapitein Paul Watson heeft in 1985, 1986 en 2000 campagnes geleid om zich te verzetten tegen de jacht. Tijdens de patrouilles van Sea Shepherd rond de eilanden werd er geen enkele griend gedood. Ook wist Sea Shepherd 20.000 winkels in twee supermarktketens in Duitsland er van te overtuigen om visproducten afkomstig uit de Faeroër eilanden te boycotten. Sea Shepherd's inspanningen tegen de Faeröer walvisjagers zijn gedocumenteerd in de BBC-documentaire "Black Harvest"

 

 

 

Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact