Afdrukken

De Walvisjacht Rond De Wereld:

De Australische Factor

Mensen van over de gehele wereld proberen keer op keer aan Japan duidelijk te maken; “Deze walvissen zijn  niet van jullie, ze zijn wild en vrij en moeten met rust gelaten worden.” Boven alles, Australië en zijn inwoners hebben een belangrijke positie in het gevecht tegen de slacht van deze walvissen door de Japanse walvisjachtvloot. De Australiërs zien deze walvissen langs hun kust zwemmen als de vriendelijke reuzen die ze zijn, reizend van en naar het Antarctische Walvis Reservaat. Het zijn dezelfde walvissen die Australiërs en toeristen zien spelen, springen en genieten van het leven als degene die de Japanners opjagen en op een brute wijze afslachten.

Jaarlijks in mei begint de walvismigratie naar het noorden. Bultruggen, zo’n 1200 dieren, en Zuidelijke  Arctische Poolwalvissen trekken weg van de voedselrijke Zuidelijke Oceaan om in de warme subtropische noordelijke wateren voort te planten.

whales_world_australia1

De 5000 kilometer lange migratieroute gaat langs Nieuw Zeeland en de kust van Australië. In het oosten langs het Grote Barriëre Rif en in het westen rond, en noordelijk, van Sharkbay en Ningaloo Rif in West Australië.

De walvissen gaan weer terug naar de koude wateren in november om te eten en volwassen te worden. Het is hier, in wat het Zuidelijke Walvis Reservaat genoemd wordt, dat de Japanners hun walvisslachtschepen naar toe sturen. De walvissen hebben geen kans tegen deze high-tech jagers en moordenaars.

In Australië is het walvis-kijken een industrie geworden met een jaarlijkse omzet van 273 miljoen Australische dollars. De Japanse walvisjachtindustrie is een bedreiging van deze walvisvriendelijke business door deze geliefde en intelligente zoogdieren te doden.

Please take a moment to write to Australia's top government officials and ask them to do everything in their power to stop Japan's brutal whale-killing.

Neem alstublieft even de tijd om een brief te schrijven naar de top van de Australische overheid en vraag of ze alles doen in hun macht om de Japanse walvisjacht te stoppen .

Contact Info

Julia Gillard
Prime Minister of Australia

PO Box 6022
House of Representatives
Parliament House
Canberra ACT 2600
Australia

Tel: (02) 6277 4022
Fax: (02) 6277 8495

Prime Minister of Australia Website
http://www.pm.gov.au

Voorbeeldbrieven

Hier is een voorbeeldbrief aan de president van Australië:
Word DOC      Plain Text

Hier is een voorbeeldbrief aan de twee belangrijke ministers van Australië:
Word DOC      Plain Text

 

map_asia_pacific

 

Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy Policy     |     Copyright     |     Contact