Sea Shepherd Nieuwsrss_icon_20

Afdrukken
vrijdag, 12 oktober 2012 11:59

De dolfijnen hebben jouw hulp nodig!

De Japanse politie heeft een ongelukkig voorval aangegrepen om belangrijke communicatieapparatuur van de Cove Guardians in beslag te nemen. Deze apparatuur is onmisbaar bij het vastleggen van de vangst van dolfijnen in Taiji en hun transport naar zeeparken en dolfinaria. Sea Shepherd werft nu fondsen om deze apparatuur te vervangen.

Taiji buyer unloading meatKoper uit Taiji laadt vlees uit
Foto: Sea Shepherd

Dat operation Infinite Patience doeltreffend is, heeft de politie van het Wakayama prefectuur ons wederom laten zien. De Japanse politie heeft een inval gedaan in de hotelkamers van alle Cove Guardians en heeft SD-kaarten, telefoons en computers in beslag genomen. De politie zegt dat het minstens twee weken zal duren voordat de voorwerpen worden teruggegeven.

De inval is ogenschijnlijk een reactie op de schade aan een standbeeld, veroorzaakt door een slordige actie van een van de vrijwillige Cove Guardians. Wij weten echter beter. Door de inbeslagname van de genoemde apparatuur en door deze zo lang vast te houden, belemmert de politie onze communicatie. Ze willen voorkomen dat wij de gruweldaden live op internet tonen. Ze willen niet dat we Twitter updates versturen. Ze willen niet dat wij foto’s en videobeelden van de wreedheden, die worden toegebracht aan de dolfijnen, publiceren. Ze willen niet dat wij de wereld eraan herinneren dat Japan onethisch en schandalig bezig is. Het verlies van communicatiemiddelen brengt echter wel de veiligheid van onze dappere vrijwilligers in gevaar.

In december 2011 kwam de Japanse politie met valse aanklachten en beschuldigingen tegen Cove Guardian Erwin Vermeulen. Uiteindelijk werd Erwin door een Japanse rechtbank vrijgesproken, waardoor de autoriteiten in verlegenheid werden gebracht. Tijdens het "onderzoek" nam de politie onze computers in beslag. Dit zou ons hebben uitgeschakeld als wij de apparatuur niet direct hadden vervangen. Vele supporters wereldwijd reageerden en maakten geld over om Sea Shepherd te helpen de apparatuur te vervangen en de campagne voort te zetten.

Nu maakt de Japanse politie gebruik van een ongelukkig voorval en proberen ze het te veranderen in iets wat het niet is. Wij wilden het beeld zeker niet beschadigen. De instructies aan de Cove Guardians zijn duidelijk dat we het overtreden van de Japanse wet niet tolereren. De politie gebruikt nu weer een onzin-onderzoek als excuus om onze communicatie te verstoren. Wij zullen hen niet laten zegevieren en met uw hulp zullen wij de benodigde fondsen werven om de onmisbare apparatuur te vervangen. We hebben ongeveer US$ 4.000 nodig om de apparatuur te vervangen en om de benodigde voorzieningen en verbindingen te installeren.  Help ons om deze fondsen te werven! Geld dat overblijft, zal worden gebruikt voor huurauto's, brandstof, telefoonservice, internet, enzovoort.

Wij gaan door met het toezicht op de vangst en het transport van wilde dolfijnen naar zeeparken en dolfinaria over de hele wereld. Deze bedrijven profiteren van de ellende van de dolfijnen. Er bestaat geen legitieme reden om dolfijnen en andere walvisachtigen te vangen en in gevangenschap te houden. We zijn bezig om uit zoeken waar de dolfijnen, die onlangs uit Taiji zijn vertrokken, zijn gebleven. We zijn een westerse man op het spoor die betrokken is bij dit transport en wij zullen zijn identiteit en hun bestemming publiceren, zodra deze informatie bevestigd is.

Voor de oceanen,

Scott West
Coördinator campagne Cove Guardian
Sea Shepherd Conservation Society

Donate

Taiji riot and city policeOproer- en stadspolitie van Taij
Foto: Sea Shepherd

Cove Guardians
Bezoek onze
Cove Guardians
website voor meer informatie!
 

Sea Shepherd Conservation Society welcomes your support. To learn how to
support our conservation work, please visit our donation page.

Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy     |     Copyricht     |     Contact