Sea Shepherd Nieuwsrss_icon_20

Afdrukken
zondag, 05 juni 2011 14:06

Spannende achtervolging van een tonijnboot langs Kaddafi's 'Line of Death'

Click to view larger mapKlik hier om de plattegrond te vergroten

Vanmorgen ontdekte de Steve Irwin vijf Franse schepen die met hoge snelheid Malta verlieten, op weg naar de Libische wateren. Eén van de schepen, de Sainte Sophie Francois 2, heeft geen quotum voor blauwvintonijn voor het seizoen 2011 en mag niet deelnemen aan een dergelijke vissersoperatie.

De Internationale Commissie voor de Instandhouding van Atlantische Tonijn (ICCAT) bevestigt dat de Sainte Sophie Francois 2 onlangs is vertrokken uit Malta en wettelijk geen recht heeft om dit jaar vissersnetten aan boord te hebben.

Ongeveer een uur nadat de vier vissersschepen die wel een quotum hebben Malta verlieten, schakelden zij hun Automatische Identificatie Systeem (AIS) uit, hoewel dit verboden is, en verdwenen ze van de radar.

De Steve Irwin zond haar helikopter uit om over het gebied te vliegen en vond de Sainte Sophie Francois 2. Nauwelijks was de helikopter overgevlogen, of het schip schakelde zijn AIS uit, veranderde van koers en voer richting Tunesische wateren.

De andere vier schepen waren de Jean Marie Christian 6, Jean Marie Christian 7, Sainte Sophie 3 en Cisberlande 5. Aan al deze schepen is een quota blauwvintonijn toegewezen, maar hun verblijfplaats is op dit moment onbekend.

De Brigitte Bardot is ver in de Libische wateren op zoek naar activiteiten van stropers.

Kapitein Lockhart Maclean meldt dat de Sea Shepherd Conservation Society in contact staat met de NAVO-strijdkrachten over onze bewegingen en dat SCSS rapporteert aan zowel de ICCAT als de Commissie voor Visserij van de Europese Unie.

De Sea Shepherdschepen patrouilleren de wateren voor de kust van Libië, op zoek naar tonijnstropers die van de oorlog in Libië willen profiteren door illegaal de bedreigde blauwvintonijn te vangen. Alle tonijnvisserij in deze wateren is verboden onder de regulaties voor visserij van de ICCAT en EU.

 

Sea Shepherd Conservation Society welcomes your support. To learn how to
support our conservation work, please visit our donation page.

Sea Shepherd Nederland
Postbus 58055 -- 1040 HB Amsterdam
Info@seashepherd.nl -- Tel. Nr. +31 06 1259 3445
Kvk – nr. : 41158702

All contents copyright ©2012 Sea Shepherd Conservation Society
Hosting and other web services donated by EStreet
Sea Shepherd Belgium vzw
Postbus 65 - 1840 Londerzeel België
Info@seashepherd.be

Home     |     Site Map     |     Privacy     |     Copyricht     |     Contact