São Tomé en Príncipe sluit zich aan bij Operation Albacore

4 augustus 2016

São Tomé en Príncipe sluit zich aan bij Operation Albacore om IOO-visserij verder aan te pakken in de Golf van Guinee

Georges Mba Asseko; Captain Andre Rutishauser; Micheline Schummer, Ministry of Fisheries and Aquaculture and Guy Nang Bekale onboard the Bob Barker from Gabon to São Tomé. Photo: Nelli HuieGeorges Mba Asseko; kapitein Andre Rutishauser; Micheline Schummer, Ministerie van Visserij en Aquacultuur en Guy Nang Bekale aan boord van de Bob Barker van Gabon naar São Tomé 


Het Sea Shepherd schip Bob Barker is aangekomen in de Democratische Republiek São Tomé en Príncipe met als doel de patrouillering uit te breiden om op te treden tegen illegale, ongeregistreerde en ongereglementeerde visserij (IOO). Het patrouillegebied wordt uitgebreid met de wateren van deze West-Afrikaanse eilandstaat.

Onder de naam Operation Albacore staat Sea Shepherd sinds april 2016 de regering van Gabon bij om IOO-visserij aan te pakken door de Bob Barker als burger-offshore-patrouillevaartuig te gebruiken, die actief is in de wateren van Gabon onder leiding van de regering van Gabon.

Resultaten Operation Albacore tot nu toe

Tot op heden heeft Operation Albacore geleid tot de arrestatie van drie illegale vissersschepen; de inbeslagname van een aantal illegale visserij-aggregatie apparaten; de vrijlating van bedreigde diersoorten verstrikt in visnetten, waaronder Bryde walvissen en walvishaaien; en de inspectie en documentatie van meer dan 40 vergunninghoudende vissersschepen om naleving van de wet te verzekeren.

Eerder dit jaar hebben Gabon en São Tomé en Príncipe een overeenkomst getekend om de samenwerking tussen maritieme rechtshandhaving van beide landen te bevorderen.

Twee marine-waarnemers en een visserij-waarnemer van São Tomé zullen zich aansluiten bij de bemanning van Sea Shepherd en de Gabonese mariniers en Gabonese visserij-politieagenten aan boord van de Bob Barker, om voor de komende drie weken te patrouilleren op de soevereine wateren van São Tomé en Príncipe en IOO-visserij op te sporen en te verdrijven.

Thunder
Sea Shepherd heeft al eerder met de autoriteiten van met São Tomé en Príncipe samengewerkt in de bestrijding van IOO-visserij. In april 2015 achtervolgde Sea Shepherd 110 dagen lang een tandvisstropersschip,  dat op de lijst van Interpol stond, tot het door de kapitein met opzet tot zinken werd gebracht in de wateren van São Tomé. De autoriteiten van São Tomé vervolgden met succes de zaak, voor een deel dankzij bewijs geleverd door Sea Shepherd. De kapitein en twee van zijn officieren werden veroordeeld tot een gevangenisstraf tot 3 jaar en boetes van in totaal 15 miljoen euro.

"In oktober 2015 heeft de bemanning van Sea Shepherd de ​​aanklagers van São Tomé bijgestaan door het verstrekken van bewijs dat heeft geleid tot de succesvolle veroordeling van stropers die behoren tot het meest beruchte illegale visserijschip van de wereld, de Thunder. We zijn nu teruggekeerd naar São Tomé en Príncipe met een schip om het land verder te ondersteunen in zijn cruciale inspanningen om hun wateren te behouden en te beschermen. We zijn ontzettend trots op de samenwerking tussen de autoriteiten van Gabon en Sea Shepherd; en we zijn verheugd dat de omvang van deze samenwerking is uitgegroeid tot deelname van andere landen, die het probleem van de IOO-visserij in de Golf van Guinea ook willen aanpakken,", zei kapitein Peter Hammarstedt.

Carlos Stock, Ministry of Defense (São Tomé); Agustinho Fernandes, Ministry of Economy and International Cooperation (São Tomé) and Guy Nang Bekale, Ministry of Fisheries and Aquaculture (Gabon) announce the partnering of Gabon, São Tomé and Sea Shepherd Global on Operation Albacore.Carlos Stock, Ministerie van Defensie (São Tomé); Agustinho Fernandes, Ministerie van Economische Zaken en Internationale Samenwerking (São Tomé) en Guy Nang Bekale, Ministerie van Visserij en Aquacultuur (Gabon) kondigen de samenwerking aan  van Gabon, São Tomé en Sea Shepherd Global in Operation Albacore

Sea Shepherd Global representatives and Gabonese Director Generals visit the São Toméan fisheries control center. Sea Shepherd Global vertegenwoordigers en Gabonese directeuren-generaal brengen een bezoek aan het visserij controle-centrum van São Tomé 

João Pessoa, Director of Fishing (São Tomé); Carlos Stock, Ministry of Defense (São Tomé); Agustinho Fernandes, Ministry of Economy and International Cooperation (São Tomé) and Guy Nang Bekale, Ministry of Fisheries and Aquaculture (Gabon) during an Operation Albacore presentation led by Georges Mba Asseko, National Agency of Fisheries and Aquaculture (Gabon). João Pessoa, directeur Visserij (São Tomé); Carlos Stock, Ministerie van Defensie (São Tomé); Agustinho Fernandes, Ministerie van Economische Zaken en Internationale Samenwerking (São Tomé) en Guy Nang Bekale, Ministerie van Visserij en Aquacultuur (Gabon) tijdens een presentatie van Operation Albacore onder leiding van Georges Mba Asseko, Nationaal Agentschap voor Visserij en Aquacultuur (Gabon) 

Gabonese Director Generals, marines and fisheries observers with Sea Shepherd Global crew during the transit from Gabon to São Tomé. Gabonese directeuren-generaal, marine en visserij waarnemers met Sea Shepherd Global bemanning tijdens de doorreis van Gabon naar São Tomé 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: