Bloedbad aan de Faeröer kust

6 juli 2016

Bloedbad aan de Faeröer kust

Eerste grind van dit jaar toont volharding bevolking in gewelddadige traditie

A Faroese local grins while covered in the blood of the slaughtered pilot whales. Image via nordlysid.fo

Een groep van 30 tot 50 grienden is vandaag rond 12 uur vanmiddag afgeslacht in wat de eerste grindadráp - of grind - van 2016 is. De slachting vond plaats op het eiland Viðoy, één van de Faeröer Eilanden.

Vanmorgen werden 100 tot 150 grienden gespot die Svinoy passeerden. Diverse boten dreven de walvissen ongeveer 11 kilometer in de richting van Hvannasund, waar de dieren het strand op werden gedreven, om vervolgens genadeloos door de lokale bevolking te worden afgeslacht. Diverse Faeröerse media bevestigen dat ruim 40 grienden zijn gedood.

"Het zijn precies deze acties die de Deense en Faeröerse autoriteiten trachten te verdoezelen door schepen en bemanning van Sea Shepherd toegang tot de eilandengroep te weigeren", zegt campagneleider Geert Vons. "En dit is ook precies de reden waarom we blijven volharden in onze strijd om deze bloederige en wrede praktijken te stoppen."

In 2015 werd de internationale bemanning van de Bob Barker onrechtmatig de toegang tot de Faeröer Eilanden geweigerd. Dit jaar heeft de Faeröerse regering een wet aangenomen die bepaalt dat alle vrijwilligers van Sea Shepherd een visum moeten hebben.

Sea Shepherd heeft daarom de tactiek in de strijd tegen de grind aangepast. Het doelwit van de nieuwe campagne in 2016 - Operation Bloody Fjords - zijn de Faeröerse en Deense instellingen die deze achterhaalde praktijken blijven promoten en ondersteunen.

 

 

Dead pilot whales line the killing beach of Hvannasund. Imagevianordlysid.fo

Dead pilot whales line the killing beach of Hvannasund. Image via nordlysid.fo

The pilot whales were chased eleven kilometers before being killed. Imagevianordlysid.fo

The pilot whales were chased eleven kilometers before being killed. Image via nordlysid.fo

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: