Tewaterlating nieuwe Sea Shepherd patrouilleschip

3 juli 2016

Tewaterlating nieuwe Sea Shepherd patrouilleschip

Ocean Warrior

Sea Shepherd heeft zijn nieuwste wapen in de strijd ter bescherming van het leven in de zee gelanceerd.

Na de 18 maanden durende bouw van het schip door de Nederlandse scheepswerf, Damen, is de Ocean Warrior afgelopen vrijdag te water gelaten in de haven van Antalya, Turkije.

“Dit is een gedenkwaardige dag voor Sea Shepherd en onze supporters, en een slechte dag voor de stropers”, aldus de CEO van Sea Shepherd Global, kapitein Alex Cornelissen. “Met de lancering van de Ocean Warrior start er een nieuw tijdperk voor onze organisatie, omdat we nu in het bezit zijn van een schip dat qua snelheid en mogelijkheden niet onderdoet voor de snelste stropersschepen van de wereld.”

Met dank aan de gulheid van de Nederlandse Nationale Postcode Loterij, de Britse People's Postcode Lottery en de Zweedse Svenska PostkodLotteriet heeft Sea Shepherd een vijfde schip kunnen toevoegen aan de huidige vloot, en het is daarmee het vijftiende schip in de geschiedenis van de organisatie.

Geert Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland, zei, “We zijn de Nationale Postcode Loterij, de People's Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet extreem dankbaar, zij hebben het mogelijk gemaakt dat wij de Ocean Warrior hebben kunnen bouwen.

Ocean Warrior zal haar eerste reis in september maken wanneer het schip onder leiding van kapitein Alex Cornelissen, richting Amsterdam zal varen. De details omtrent de eerste officiële campagne worden ecnter nog niet bekend gemaakt. 

“We kunnen nog geen details geven over de activiteiten van de Ocean Warrior na het verblijf in Amsterdam. We weten echter wél dat onze supporters heel blij zullen zijn met de aankondiging van de campagne die we in de komende maanden zullen doen”, aldus Cornelissen.

Ocean Warrior

Ocean Warrior

Frank Leeman, one of the founders of the Dutch Postcode Lottery, with Sea Shepherd Global CEO Alex Cornelissen, and Geert Vons, Director of Sea Shepherd Netherlands.
Frank Leeman, één van de oprichters van de Nationale Postcode Loterij, met Alex Cornelissen,
CEO Sea Shepherd Global en Geert Vons, Directeur Sea Shepherd Nederland.

Geert Vons, Yuri Heemskerk, Alex Cornelissen and Joep Berghuis from Sea Shepherd, with Thijs Jansen and Auke van der Zee from Damen.
Geert Vons, Yuri Heemskerk, Alex Cornelissen en Joep Berghuis van Sea Shepherd,
met Thijs Jansen en Auke van der Zee van Damen.

Damen crew posing proudly in front of the finished Ocean Warrior after an 18-month build.
Trotse mensen van Damen voor de Ocean Warrior.

Ocean Warrior

All photos: Gerard Wagemakers / Sea Shepherd Global

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: