Operation Driftnet een daverend succes; Sea Shepherd stopt vloot illegale sleepnet-vissers

29 juni 2016

Operation Driftnet een daverend succes; Sea Shepherd stopt vloot illegale sleepnet-vissers 

File: The Fu Yuan Yu 076. Photo: Tim WattersThe Fu Yuan Yu 076.

Operation Driftnet, de campagne die in februari 2016 werd gelanceerd door Sea Shepherd Global, heeft de werkzaamheden van 6 illegale vissersboten weten te beëindigen. 

In een e-mail aan de directeur van Sea Shepherd Global, Alex Cornelissen, heeft het Chinese Ministerie van Landbouw en Visserij de uitkomsten van hun onderzoek gedeeld. De Chinese overheid heeft de visvergunningen van de gehele vloot van de Dong Xing Long Ocean Fishing Company tijdelijk ingetrokken. De zes schepen van de Fu Yuan Yu vloot dienen voor onbepaalde tijd in de haven te blijven. Verder zijn de kapiteins van deze schepen hun kapiteinspapieren voorgoed kwijt en heeft elk schip een boete van rond de  $300,000 U.S. dollars opgelegd gekregen.

Kapitein Paul Watson, oprichter van Sea Shepherd, zei, “Dit was een forse campagne, geleid door een dappere Sea Shepherd kapitein en zijn bemanning. Deze interventie heeft 6 zeer destructieve stropersschepen van de Indische Oceaan gejaagd en heeft hiermee een sterke boodschap afgegeven aan alle onder Chinese vlag varende schepen, namelijk dat China dergelijke misdaden serieus aanpakt.”

File - Fu Yuan Yu 076 cutting dangerously across the bow of the Steve Irwin. Photo: Tim WattersFu Yuan Yu 076 cutting dangerously across the bow of the Steve Irwin.

Sea Shepherd ondernam meteen actie toen kapitein Sid Chakravarty en zijn bemanning van de Steve Irwin de illegale Chinese sleepnet-vloot in de Indische Oceaan ontdekte, vastlegde en naar buiten bracht. Sea Shepherd meldde de activiteiten inclusief bewijsmateriaal aan de Chinese autoriteiten. De achtervolging, die begon in de Indische Oceaan, eindigde op de Chinese wateren waar de Steve Irwin toestemming kreeg van de Chinese marine om de schepen de Zuid-Chinese Zee in te volgen, helemaal tot aan de kust.

Toen de zes schepen in de Chinese havens lagen, namen de Chinese autoriteiten het over. In reactie op de ontdekking en bewijsvoering door Sea Shepherd aangaande het gebruik van illegale sleepnetten (verboden sinds 1992), beval de Chinese overheid de schepen terug te keren naar het Chinese vasteland voor onderzoek en inspectie.

Eenmaal in de haven ontdekte de overheid dat de Fu Yuan Yu 071Fu Yuan Yu 073 en Fu Yuan Yu 076 inderdaad illegale praktijken verrichtten door gebruik te maken van sleepnetten in de Indische Oceaan. Onderzoek van de andere 3 schepen is nog gaande.

Sea Shepherd reported the activities and supplied evidence to the Peoples Republic of China.  The pursuit which began in the Indian Ocean ended in Chinese waters with the Chinese Navy allowing the Steve Irwin to continue the pursuit through the South China Sea to the coast of China.

Campagneleider kapitein Sid Chakravarty zei, “Dit zijn strenge straffen en de acties van de Chinese overheid verduidelijken de veroordeling van illegale visserij. Sea Shepherd wil de Chinese overheid dan ook danken voor hun medewerking binnen het onderzoek en waardering uitspreken voor de erkenning van het succes.”

Sea Shepherd heeft wederom gebruik gemaakt van internationale samenwerkingen om illegale visserij aan te pakken en heeft het succes van deze campagne dan ook te danken aan de samenwerking tussen de Chinese overheid, INTERPOL, de crew van de Steve Irwin, Sea Shepherd Legal en Sea Shepherd Global.

Hieronder de mail die is gestuurd door het Chinese ministerie van Landbouw en Visserij: 

File - Crew of The MV Steve Irwin retrieve an illegal driftnet. Photo: Tim WattersCrew of The MV Steve Irwin retrieve an illegal driftnet.Dear Captain Alex Cornelissen,

First of all, on behalf of China fishery competent authority, I would like to express our sincerely appreciation for your and the Sea Shepherd Global's timely notification and constant attention regarding the case of illegal driftnet fishing by some Chinese fishing vessels in the southern Indian Ocean. We attached great importance to this case and immediately conducted a detailed and comprehensive investigation as soon as we received your email below.   I wish to take this opportunity to inform you the investigation outcomes the actions we have taken as follows.

We ordered the fishing vessels concerned to come back its home port immediately to accept investigation and conducted a port inspection and checked carefully all the related documents on board the fishing vessels, including  customs declaration, logbook, mate's receipt, cargo manifest, as well as all the information provided by your side, and talked face-to-face with some crew members of fishing vessels concerned,  we also polled the VMS track record from our platform and showed that these vessels did not  called at any other port during their return course to China. From all the evidence and information we collected we could finally draw the conclusion that three fishing vessels, namely Fu Yuan Yu 071,Fu Yuan Yu 073 and Fu Yuan Yu 076 did engage in such illegal fishing activities as driftnet fishing in the southern Indian Ocean, however, we didn't find any highly migratory species on board these fishing vessels.

According to Chinese Fisheries Law, we take the following punishment to these involved fishing vessels:

Firstly, temporarily suspend the fishing license for all the fishing vessels (not only the involved three fishing vessels) of the same company. Currently, the three fishing vessels are asked to stay in port for further rectification for an indefinite duration.

Secondly, permanently revoke the captain's certification of the three fishing vessels and imposed a penalty to each captain.

Thirdly, impose the maximum fine to each of the three fishing vessels, each equivalent to around 300 thousand US dollars.

We will also inform the results to relevant RFMOs if it is necessary.

I would like thank you for your assistance and cooperation on this case.

Best regards,

Liling ZHAO
Director
Division of Deep sea Fishing,
Bureau of Fisheries,
Ministry of Agriculture, China.

Operation Driftnet
Bezoek ook 
Operation Driftnet
voor meer informatie.

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: