Sea Shepherd onderschept illegale vissersvloot in de Indische Oceaan

17 maart 2016

Sea Shepherd onderschept illegale vissersvloot in de Indische Oceaan

Achtervolging op open zee

The Fu Yuan Yu 076, currently on the run from the Steve Irwin.	Photo: Tim WattersThe Fu Yuan Yu 076, currently on the run from the Steve Irwin.

Het vlaggenschip van Sea Shepherd, de Steve Irwin, heeft de Fu Yuan Yu vloot onderschept in de Indische Oceaan. Dit is een vloot die bestaat uit zes illegale vissersschepen. Het Sea Shepherd schip, onder het commando van kapitein Siddharth Chakravarty, is nu bezig met een achtervolging van één van de schepen, de Fu Yuan YU 076

De zes schepen, die onder de Chinese vlag varen, bevonden zich op de Ninety East Ridge in de internationale wateren: een gebied dat wordt beheerd door de Indische Oceaan Tonijn Commissie (IOTC) van de regionale organisatie voor visserijbeheer (ROVB).

De Steve Irwin onderschepte de schepen met behulp van een combinatie van bewaking door drones, verkenningsmissies door kleine boten en satelliet Automatic Identification System (AIS)-plaatsbepaling.

Stroperij-activiteiten onderbroken

Met de komst van de Steve Irwin, is de Fu Yuan Yu vloot ontbonden en verspreid, en heeft het de stroperij-activiteiten opgegeven. Het is de tweede keer sinds januari dat het Sea Shepherd schip effectief de illegale visserij activiteiten van de vloot weet te onderbreken.

Kapitein Chakravarty zei: "Tussen het vinden van de schepen voor het eerst in januari en nu in maart, hebben we gezien dat de schepen enorm hun best hebben gedaan om hun illegaliteit te verdoezelen. Ze hebben hun visgronden 2.000 nautische mijlen verplaatst, ze hebben hun visserijpatronen veranderd en hun tracking devices systematisch uitgeschakeld. Ondanks hun ontwijkende acties, zijn we er toch in geslaagd om ze te vinden. Het volgende doel is om ze permanent te stoppen."

De Steve Irwin kwam de Fu Yuan Yu vloot voor het eerst op het spoor terwijl ze onderweg was naar Antarctica voor Operation Icefish 2015-16. Vermoedend dat de boten zich bezighielden met illegale activiteiten, begon kapitein Chakravarty een verkenningsmissie om de activiteiten van de vloot te documenteren.

Drijfnetten en nog meer schendingen van de wet

De documentatie en de verzameling bewijsmateriaal bevestigen dat de Fu Yuan Yu vloot gebruik maakt van drijfnetten; een vismethode die sinds 1992 is verboden in overeenstemming met een moratorium van de Verenigde Naties.

In totaal heeft Sea Shepherd minstens 10 schendingen door de Fu Yuan Yu gedocumenteerd, op grond van internationale en nationale regelgeving.

Kapitein Chakravarty heeft de schepen gemeld aan de bevoegde autoriteiten, zodat zij vanaf het land een onderzoek kunnen beginnen naar hun activiteiten.

De Steve Irwin zal de achtervolging op de schepen voortzetten, en daardoor kunnen de illegale activiteiten niet worden hervat. Op hetzelfde moment helpen zij de overheid met het handhaven van wetten.

Capt. Chakravarty radios the poachers, notifying them of their illegal activity. Photo: Tim Watters

Capt. Chakravarty radios the poachers, notifying them of their illegal activity.

The Steve Irwin and its crew have now engaged in a pursuit of one of the ships, the Fu Yuan YU 076. Photo: Tim Watters

The Steve Irwin and its crew have now engaged in a pursuit of one of the ships, the Fu Yuan YU 076.

Operation Driftnet
Bezoek 
Operation Driftnet
voor meer informatie.

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: