Spaanse autoriteiten arresteren Vidal Armadores

9 maart 2016

Spaanse autoriteiten arresteren Vidal Armadores

The Sam Simon chases the Kunlun out of its hunting grounds in the Southern Ocean.	Photo: Jeff Wirth

Kapitein Peter Hammarstedt en kapitein Siddharth Chakravarty hebben de Spaanse autoriteiten gefeliciteerd met de arrestatie van zes mensen na invallen op het hoofdkwartier van Vidal Armadores, de bekende criminele organisatie in de visserij.
Rapporten geven aan dat de zes arrestanten, onder wie bedrijfseigenaar Antonio Vidal Suárez, worden beschuldigd van illegale visserij op Antarctische en Patagonische tandvissen.

Illegale tandvisstroperij
Vidal Armadores is de meest beruchte van een handvol in Spanje gebaseerde visserijorganisaties, waarvan geloofd wordt dat ze belangen hebben in de illegale handel van kwetsbare tandvissen.
In 2002 haalde het familiebedrijf de internationale krantenkoppen toen Australische autoriteiten een bekende achtervolging deden op Viarsa 1, eigendom van Vidal Armadores, bij het sub-Antarctische Heardeiland op verdenking van stroperij op de tandvis. In datzelfde jaar namen ambtenaren van de Verenigde Staten een illegale lading vis van Vidal Armadores in beslag.


‘Bandit 6’ en Operation Icefish
Veel van de schepen van de onderneming zijn op de internationale zwarte lijsten beland, met inbegrip van de Kunlun, de Yongding en de Songhua. Dit zijn drie van de 'Bandit 6’ tandvisschepen die de focus zijn geweest van de laatste twee campagnes van Sea Shepherd in de Zuidelijke Oceaan: Operation Icefish en Operation Icefish 2015-16.

In februari 2015, tijdens Operation Icefish, onderschepten kapitein Chakravarty en de bemanning van het Sea Shepherd schip Sam Simon, de Yongding en de Kunlun in de Australische Antarctische wateren.

Kapitein Chakravarty achtervolgde daarna de Kunlun tot ze haar jachtgebied in de Zuidelijke Oceaan verliet. Er volgde toen internationale aandacht op de Kunlun en de kwestie van tandvisstroperij, en het schip werd vanaf die tijd verhinderd terug te keren naar haar stroperij-activiteiten in de Zuidelijke Oceaan, tot haar arrestatie in Senegal in februari van dit jaar.

Daarna werden in mei de Songhua en de Yongding aangehouden in Cabo Verde, West-Afrika, dankzij kapitein Hammarstedt die zijn kennis en intellect met de internationale rechtshandhaving deelde.

“Al meer dan tien jaar bleven de eigenaren achter de ‘Bandit 6’ verborgen achter een sluier van mysteries. De acties van Sea Shepherd op de oceanen om hun visserijactiviteiten te stoppen zijn enorm succesvol geweest. Nu de schepen niet meer in dienst zijn, nemen verschillende Spaanse autoriteiten de verantwoordelijkheid tot rechtshandhaving door onderzoeken en invallen te doen op het vasteland, om zo de bron van de illegale handel aan te pakken,” aldus kapitein Chakravarty.

Operation Icefish 2015-16
Bezoek 
Operation Icefish 2015-16
voor meer informatie.

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: