Voortgangsrapportage: bouw van Sea Shepherd’s nieuwe patrouilleschip

28 februari 2016

Voortgangsrapportage: bouw van Sea Shepherd’s nieuwe patrouilleschip 

The aluminium superstructure of the new vessel is placed on top of the steel hull. Photo: Gary Stokes

Vorige week heeft de directeur van Sea Shepherd Nederland, Geert Vons, samen met de directeur van Sea Shepherd Azië, Gary Stokes, een bezoek gebracht aan de Damen scheepswerf in Turkije om de ontwikkeling van het nieuwe patrouilleschip te bekijken.

“We waren onder de indruk van de aluminium bovenbouw die op dat moment bovenop de stalen romp werd geplaatst.  Dit was het laatste van de verschillende grote onderdelen van het schip die los van elkaar zijn gemaakt en nu samen werden gebracht. Een heel visueel en belangrijk moment in de bouwfase van dit schip”, zei Vons.

De bouw van dit schip is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterijen van Nederland, Zweden en de UK. Het schip zal in september van dit jaar worden afgeleverd.

“Een jaar geleden lag er een 33 pagina’s tellend voorstel. Nu, met dit ijkmoment van de plaatsing van de bovenbouw, hebben we ineens een indrukwekkend schip in wording! Met de markante boeg en het gigantische achterdek waarop onder andere een helikopter kan landen of kleine boten geplaatst kunnen worden, zal dit op maat gemaakte schip een van de meest wendbare schepen uit onze vloot worden”, aldus Stokes.

CEO van Sea Shepherd Global, kapitein Alex Cornelissen, zei: “Door de soepel verlopende bouw zal het schip waarschijnlijk in september klaar zijn. We kijken erg uit naar het moment dat het schip van de werf komt en te water wordt gelaten, klaar voor de bescherming van de oceanen.”

 

 

 

 De aluminium bovenbouw van het nieuwe schip wordt geplaatst op de stalen romp

The aluminium superstructure of the new vessel is placed on top of the steel hull. Photo: Gary Stokes

The aluminium superstructure of the new vessel is placed on top of the steel hull. Photo: Gary Stokes

The aluminium superstructure of the new vessel is placed on top of the steel hull. Photo: Gary Stokes

 

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: