Sea Shepherd Global lanceert Sea Shepherd Dive

17 februari 2016

Sea Shepherd Global lanceert Sea Shepherd Dive 

Through Sea Shepherd Dive, divers and dive operators can report environmental crimes. Photo: Gary StokesVia Sea Shepherd Dive kunnen duikers en duikinstructeurs gevallen van milieucriminaliteit melden

Na succesvolle presentaties bij duikshows in Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland, kondigt Sea Shepherd Global officieel en met trots het nieuwe initiatief Sea Shepherd Dive aan.

Sea Shepherd Dive dient als ‘support and report’ netwerk voor duikers. Het doel is om duikers te betrekken bij de wereldwijde missie van Sea Shepherd tegen stropers en illegale activiteiten, die een bedreiging vormen voor het zeemilieu.

Via de Sea Shepherd Dive website kunnen duikers misstanden doorgeven. Sea Shepherd zal vervolgens namens de aangever contact opnemen met de bevoegde autoriteiten om deze overtredingen te melden. Sea Shepherd hoopt dat duikers, die bang zijn voor repercussies en daarom nooit aangifte deden, misstanden nu wel zullen rapporteren.

“Sea Shepherd Dive werkt hierin samen met milieubewuste duikcentra en duikinstructeurs. Met dit netwerk is Sea Shepherd in staat informatie te vergaren over wildlife crime, habitatvernietiging en overexploitatie in afgelegen gebieden. Dit soort criminaliteit vindt dagelijks plaats, maar werd tot nog toe grotendeels aan het oog onttrokken”, aldus Gary Stokes, directeur van Sea Shepherd Dive.

Sea Shepherd Dive geeft duikers ook informatie, bijvoorbeeld over verantwoorde duikinstructeurs en over cursussen waar duikers leren wat zij kunnen doen om het zeemilieu te helpen beschermen.

Duikcentra en/of instructeurs die samen willen werken met Sea Shepherd kunnen zich via de website melden. Ook zijn er op de site duikinstanties te vinden die zich al houden aan de Sea Shepherd Dive Code Of Conduct.

Zie ook: http://www.seashepherdglobal.org/dive/

Coral propagation courses on offer through Sea Shepherd Dive affiliates Ocean Quest. Photo: Gary StokesCursussen over koraalvoortplanting door Sea Shepherd Dive gegeven sluiten zich aan bij Ocean Quest. 

Sea Shepherd Dive
Bezoek 
Sea Shepherd Dive
voor meer informatie.
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: