De Steve Irwin vertrekt voor Operation Icefish 2015-2016

17 januari 2016

De Steve Irwin vertrekt voor Operation Icefish 2015-16

The Steve Irwin pulls away from Fremantle, headed for the Southern Ocean. Photo: Heather LindgrenDe Steve Irwin vertrekt uit Fremantle.

Sea Shepherd-schip de Steve Irwin heeft Freemantle, West Australië, verlaten en is op weg naar de Zuidelijke Oceaan. Dit vertrek is het officiële begin van Sea Shepherds 12e campagne in de Zuidelijke Oceaan: Operation Icefish 2015-2016. Sea Shepherd verdedigt opnieuw de ongerepte wateren van Antarctica tegen stropers. De Illegale activiteiten in 's werelds laatste grote wildernis moeten eindigen.

Directe actie
Sea Shepherd maakt gebruik van directe-actie technieken tegen de Japanse walvisvloot en de 2 nog overgebleven illegale stropersschepen de Viking en Kunlun (Taishan). Zij bedreigen nog steeds het voortbestaan van het kwetsbare Antarctische ecosysteem.

"De Steve Irwin is ook dit jaar weer de enige proactief aanwezige wetshandhaving in Antarctica. Antarctica wordt bedreigd en wij zijn de enige vorm van bescherming voor het zeeleven in deze regio. We beschermen niet alleen direct de oceanen. Ook willen we onrechtmatigheden onderzoeken en documenteren én samenwerken met de wethandhavingsinstanties,” aldus kapitein Chakravarty.

Veranwoordelijkheid van regeringen
Terwijl kapitein Chakravarty en de bemanning van de Steve Irwin vertrekken naar de Zuidelijke Oceaan, heeft Sea Shepherd opnieuw een beroep gedaan op de regeringen die verantwoordelijk zijn voor handhaving van de wetgeving ter bescherming van de Zuidelijke Oceaan. Sea Shepherd heeft hen opgeroepen in te grijpen tegen de stropers.

"Het mag niet aan Sea Shepherd alleen worden overgelaten om Antarctica te verdedigen," aldus kapitein Alex Cornelissen, CEO van Sea Shepherd Global. "De laatste 13 jaar hebben onze schepen en bemanningen internationaal een licht geschenen op de illegale walvisjacht en meer recent op de illegale zeebaarsstroperij. Nu is het tijd voor de overheden om op te staan en serieuze maatregelen te nemen tegen het probleem van de stroperij in de Zuidelijke Oceaan."

Managing Director van Sea Shepherd Australië, Jeff Hansen, zei: "Sea Shepherd heeft versterking nodig. 76,9% van de Australiërs wil dat de Australische regering een schip stuurt om de Japanse walvisvloot tegen te houden. Australië heeft Japan voor het Internationaal Gerechtshof gesleept, en is daarvoor enorm geprezen. Maar nu moet de regering de verantwoordelijkheid nemen de wet te handhaven en een schip sturen om zich te verzetten tegen de walvisstropers."

Capt. Sid Chakravarty addresses media at the campaign launch press conference. Photo: Tim WattersCapt. Sid Chakravarty staat de media te woord.

The crew of the Steve Irwin on lines as the ship departs. Photo: Eliza MuirheadDe trossen gaan los.

Capt. Sid. Chakravarty oversees departure operations. Photo: Tim WattersCapt. Sid. Chakravarty overziet het vertrek van de Steve Irwin.

The crew of the Steve Irwin wave farewell to supporters, friends and family. Photo: Tim WattersDe crew van de Steve Irwin neemt afscheid van supporters.

Operation Icefish 2015-16
Bezoek 
Operation Icefish 2015-16
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: