Walvisjagers veroordeeld tot 1 miljoen dollar boete

17 november 2015

Walvisjagers veroordeeld tot 1 miljoen dollar boete - Sea Shepherd levert doorslaggevend bewijs

Kapitein Peter Hammarstedt heeft voor het Hof in Sydney onder ede een verklaring afgelegd tegen een Japans walvisvaartbedrijf. Onder andere door deze verklaring is het bedrijf veroordeeld tot een boete van 1 miljoen dollar.

Verklaring Peter Hammarstedt Sea Shepherd

In 2008 toonde de Humane Society International (HSI) al aan dat dit Japanse bedrijf de Australische wet overtrad door walvissen te doden in het walvisreservaat bij Antarctica. Het bedrijf kreeg daarop van het Hof opdracht ermee te stoppen. Het bedrijf ging er echter mee door, waarna HSI het voor de rechter sleepte. Hammarstedt, kapitein van de Bob Barker in 2013 en 2014, was getuige van de slachting van dwergvinvissen. Hij verklaarde voor het Hof dat hij had gezien dat de schutter op de Yushin Maru nr.2 met een harpoen een walvis had geraakt.

Overwinning voor walvissen

Jeff Hansen van Sea Shepherd Australië noemde de veroordeling een ongelofelijke overwinning voor de walvissen. Hij feliciteerde HSI met dit succes en met de vasthoudendheid waarmee zij deze Japanse stropers voor het gerecht hebben gedaagd.

Sea Shepherd heeft de Australische premier Turnbull gevraagd om de illegale walvisjacht hoog op de agenda te zetten bij zijn bezoek aan Japan deze maand. Hammarstedt zei dat als de premier aan dit onderwerp geen prioriteit geeft bij zijn bezoek, hij het vertrouwen van de Australische bevolking, dat zeer begaan is met de bescherming van walvissen, zal verliezen.

15 februari 2013: Ontmoeting tussen het schip Bob Barker en Yushin Maru nr. 2

Poging om een gedode walvis aan boord van de Nisshin Maru te brengen.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: