Sea Shepherd geeft rechterlijke macht Ecuador cursus milieurecht

6 october 2015

Sea Shepherd geeft rechterlijke macht Ecuador cursus milieurecht 

For Sea Shepherd, Galapagos has always been humanity’s line in the sand. Photo: Sea Shepherd/Tim WattersFor Sea Shepherd, Galapagos has always been humanity’s line in the sand.
Photo: Sea Shepherd/Tim Watters

Sea Shepherd Galapogos heeft een cursus georganiseerd voor deskundigheidsbevordering over het Werelderfgoedverdrag en de toepassingen daarvan op de Galapagos-eilanden. Dit deed Sea Shepherd in samenwerking met onder andere UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

Online cursus en symposium

Dankzij de medewerking van de School voor de Rechten in Ecuador konden wij een online cursus aanbieden als officieel onderdeel van het opleidingsprogramma voor rechters, aanklagers en advocaten die zich bezigheidhouden met rechtszaken in de Galapagos-eilanden. De cursus is inmiddels door meer dan 400 mensen gevolgd. Ook werd er een symposium georganiseerd. Het doel van de cursus en het symposium was te laten zien waarom het Werelderfgoedverdrag belangrijk is om de Galapagos te beschermen. 

Werelderfgoedverdrag belangrijk voor bescherming Galapagos

Tijdens de cursus en het symposium konden wij laten zien dat het Werelderfgoedverdrag en de grondwet van Ecuador sterke middelen zijn om milieuwetten te handhaven en unieke natuurgebieden zoals de Galapagos-eilanden te beschermen. Dit schitterende natuurgebied werd als eerste op de Wereld Erfgoed Lijst geplaatst. Kapitein Watson, grondlegger van Sea Shepherd, zei: “Het is onmogelijk om respect te hebben voor andere natuurgebieden als wij geen respect kunnen opbrengen voor dit meest bekende en meest unieke ecosysteem ter wereld.”

Galapagos was the first site to be included on the UNESCO World Heritage List. Photo: Sea Shepherd/Tim WattersGalapagos was the first site to be included on the UNESCO World Heritage List.
Photo: Sea Shepherd/Tim Watters

From left to right: Mario Peña (Universidad de Costa Rica); Alex Rivadeneira (Consejo de la Judicatura); Ricardo Morales (Escuela de la Función Judicial); Remigio Sacoto (Escuela de la Función Judicial); Indira Salazar (UNESCO); Malena García, Hugo Echeverría and Alex Cornelissen (Sea Shepherd)From left to right: Mario Peña (Universidad de Costa Rica); Alex Rivadeneira (Consejo de la Judicatura); Ricardo Morales (Escuela de la Función Judicial); Remigio Sacoto (Escuela de la Función Judicial); Indira Salazar (UNESCO); Malena García, Hugo Echeverría and Alex Cornelissen (Sea Shepherd). Photo: Sea Shepherd

Attendees of the course on the landmark World Heritage ConventionAttendees of the course on the landmark World Heritage Convention. Photo: Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: