Operation Saimaa Seal succes

3 october 2015

Operation Saimaa Seal Succes

Not a single seal died in fishnets during the campaign. Photo: Sea Shepherd

Operation Saimaa Seal werd gestart om de meeste bedreigde zeehond ter wereld, de Saimaa-ringelrob in het Saimaameer in Finland, te beschermen. Volgens recente schattingen zijn er nog maar 320 van deze zeehonden over. Een van de grootste bedreigingen voor deze diersoort zijn illegale visnetten en fuiken. In Finse natuurreservaten is het vissen met netten in het voorjaar verboden en is het gebruik van fuiken aan voorwaarden verbonden.

Dagelijkse patrouilles vrijwilligers Sea Shepherd

Maar ondanks de inzet van enkele toegewijde inspecteurs, vindt er veel te weinig handhaving plaats. In het kader van deze campagne voerden vrijwilligers van Sea Shepherd dagelijks patrouilles uit om in een zo groot mogelijk gebied zoveel mogelijk illegaal vistuig te verwijderen. Zij legden daarbij in totaal een afstand af van ruim 4000 km (de afstand van Amsterdam naar de Noordpool). Het effect van deze campagne was dat de Finnen zelf actiever werden op dit gebied. Er werden zeker twaalf nieuwe inspecteurs opgeleid. 

Geen enkele zeehond om het leven gekomen

De vrijwilligers van Sea Shepherd vonden tijdens deze campagne ruim 400 fuiken, waarvan er 199 niet aan de voorwaarden voldeden en ze vonden 10 illegale visnetten. Dit was een toename van het aantal gevonden vistuigen ten opzichte van het jaar ervoor. Een visser werd op heterdaad betrapt en werd overgedragen aan de politie. Sea Shepherd is blij te kunnen melden dat gedurende deze campagne geen enkele zeehond in een vistuig om het leven is gekomen.

Activiteiten

Het dagelijkse doel van Sea Shepherd vrijwilligers was om te patrouileren. De hele operatie bedekte in totaal een afstand van 4521 kilometers (2441.14 nautical miles) – de afstand van Helsinki naar Pakistan of van Amsterdam naar de Noordpool.

This map shows the total covered area during Op. Saimaa Seal – an incredible 4 521 kilometers.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: