Vrijwilligers Sea Shepherd gedeporteerd naar Europese vasteland

14 augustus 2015

Vrijwilligers Sea Shepherd gedeporteerd naar Europese vasteland

The volunteers were held in police custody for 9 hours before being deported in the early hours of this morning. Photo: Thomas Michael HellierDe vrijwilligers werden 9 uur vastgehouden alvorens te worden gedeporteerd. Amsterdam, vrijdag 14 augustus 2015In de vroege ochtend zijn op de Faeröer-eilanden vandaag 4 vrijwilligers van Sea Shepherd uitgezet. Rosie Kunneke uit Zuid-Afrika, Christophe Bondue uit België, Mariana Baldo uit Italië en Kevin Schiltz uit Luxemburg werden om half vier ‘s nachts in gezelschap van 3 agenten in burger op de veerboot naar Hirchalls, Denemarken gezet.

Een week geleden waren de 4 actievoeders schuldig bevonden aan het overtreden van de Pilot Whaling Act en ordeverstoring tijdens de acties tegen de slachting van 250 grienden op 23 juli. Daarbij werden boetes opgelegd van 5.000 tot 35.000 Deense kronen of gevangenisstraffen van 8 tot 14 dagen. De aanklagers vorderden daarbij tevens de uitzetting van de vrijwilligers. Het door de verdediging ingestelde beroep werd ongegrond verklaard.

Gearresteerd in afwachting deportatie

Hoewel de Sea Shepherd-vrijwilligers hadden aangegeven dat ze de gevangenisstraf wilden uitzitten in plaats van te betalen en uitgezet te worden, werden ze donderdagavond gearresteerd in afwachting van deportatie.

Volgens Alex Cornelissen, CEO van Sea Shepherd Global, is het duidelijk dat de Deense autoriteiten wanhopige pogingen ondernemen om de vrijwilligers het zwijgen op te leggen. “Nog niet eerder was zo duidelijk zichtbaar welke schimmige deals de Deense overheid heeft gesloten met de Faeröer-eilanden en hoe ver ze bereid zijn te gaan om deze slachtingen te beschermen. De Denen voelen de druk vanuit de internationale gemeenschap toenemen en daarom zullen we doorgaan met het aan de kaak stellen van deze misstanden. 

12 vrijwilligers in totaal gearresteerd

Inmiddels zijn 12 vrijwilligers van Sea Shepherd, van over de hele wereld, gearresteerd op de Faeröer. Ze werden allen beschuldigd van het verhinderen van de grindadráp. Voor meer informatie over deze drijfjacht op grienden en andere kleine walvisachtigen, zie onze website www.seashepherd.nl en www.StandUp250.org.

Rosie Kunneke of South AfricaChristophe Bondue of BelgiumMarianna Baldo of ItalyKevin Schiltz of Luxembourg
(l-r) Rosie Kunneke uit Zuid Afrika, Christophe Bondue uit België,
Marianna Baldo uit Italië en Kevin Schiltz uit Luxemburg.

 

Operation Sleppid Grindini
Bezoek 
Operation Sleppid Grindini
voor meer informatie.
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: