Duitse cruiseschepen mijden Faeröer-eilanden

9 augustus 2015

Duitse cruiseschepen mijden Faeröer-eilanden

2 grote Duitse cruisemaatschappijen hebben aangekondigd dat zij hun cruises naar de Faeröer-eilanden annuleren. Dit is een reactie op de griendenslachtingen (grindadráp) die nog steeds op de eilanden plaatsvinden.

AIDA has decided to re-route its cruises, and will now stop in the Harbor of Kirkvall on the Scottish Orkney islands as an alternative to the Faroe Islands port of Klaksvík. (source: Wikimedia Commons)AIDA heeft besloten de cruiseschepen te laten stoppen op de Orkney-eilanden in plaats van de Faeröer-eilanden (Bron: Wikimedia Commons)

Het gaat om de maatschappijen AIDA en Hapag-Lloyd. Het annuleren is een flinke klap voor het Faeröerse toerisme.

AIDA stopt vanaf nu niet meer op de Faeröer

Sea Shepherd ontving 7 augustus 2015 een officiële bevestiging. Dr. Monika Griefahn (AIDA) bevestigde dat de maatschappij de cruises gaat omleiden. De schepen stoppen nu in de haven van Kirkwall op de Schotse Orkney-eilanden in plaats van in de Faeröerse haven Klasvík. In een brief aan Sea Shepherd schreef Griefahn: “AIDA-cruises heeft besloten geen stop meer in de Faeröer-eilanden te maken tot nadere berichtgeven. Dit is in het belang van onze bemanning, onze gasten en de bescherming van diersoorten.

Hapag-Lloyd zoekt alternatief voor Faeröer-eilanden

Ook Hapag Lloyd stuurde een e-mail aan Sea Shepherd. “We hebben het aantal stops in de Faeröer-eilanden al teruggedrongen. Er staat nog 1 stop op de planning voor volgend jaar. We gaan nu kijken of we een andere bestemming hiervoor in de plaats kunnen kiezen. Voorlopig maken we geen nieuwe plannen om de Faeröer-eilanden aan te doen.”

Internationale media-aandacht slachting 250 grienden

Er was veel internationale media-aandacht voor de 250 grienden die op 23 juli hun leven verloren en de vrijwilligers van Sea Shepherd die bij protesten tegen de slachtpartij gearresteerd werden. Dit heeft er toe geleid dat minstens 6000 toeristen de eilanden niet bezochten. 

 

 

PDFREAD letter from Sea Shepherd to AIDA

PDFREAD letter from Sea Shepherd to Hapag-Lloyd

Operation Sleppid Grindini
Bezoek
Operation Sleppid Grindini
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: