Sea Shepherd vrijwilligers kunnen tot twee jaar gevangenisstraf krijgen voor verdedigen van walvissen

21 juli 2015

Sea Shepherd vrijwilligers kunnen tot twee jaar gevangenisstraf krijgen voor verdedigen van walvissen

Tom Strerath of Germany is facing up to 2 years imprisonmentTom Strerath uit Duitsland kan 2 jaar gevangenis krijgen.

23 Juli 2015 - Susan Larsen uit San Francisco, Verenigde Staten, en Tom Strerath uit Bremen, Duitsland, kunnen twee jaar gevangenisstraf krijgen, indien zij schuldig worden bevonden aan overtreding van het Faeröer Grienden Verdrag.

Larsen, die de bestuurder was van de kleine boot Farley op het moment dat ze werden gearresteerd, en Strerath, die de navigator was van de boot, zijn op de Faeröer-eilanden voor Sea Shepherd's Grienden Campagne van 2015, Operation Sleppid Grindini .

De Sea Shepherd vrijwilligers werden op maandagochtend gearresteerd nadat er een poging was gedaan tot grindadráp - de beruchte drijfjacht op walvisachtigen op de Faeröer-eilanden - net ten noorden van Klaksvík, in het noordoosten van de eilandengroep. 

Geen bewijs
Faeröese autoriteiten hebben tot dusver aangegeven dat de Sea Shepherd vrijwilligers zullen worden gestraft op grond van paragraaf 9 van het verdrag. Echter, ondanks verzoeken van hun advocaat om meer informatie, heeft de politie geen verdere details verstrekt over de precieze aard van de aanklachten tegen de twee.

Operation Sleppid Grindini landteam-leider Rosie Kunneke is van mening dat het onvermogen van de politie om de details van de aanklacht tegen Larsen en Strerath te bevestigen aangeeft dat er een gebrek is aan bewijs van enig vergrijp door de twee.

Een rechtszitting is vastgesteld voor vandaag om 13:00 lokale tijd in Tórshavn.

Susan Larsen of the San Francisco in the United States is facing up to 2 years imprisonment. Photo: Andrew CorrellSusan Larsen uit de VS kan mogelijk ook 2 jaar gevangenis krijgen.

Aandacht voor de grindadráp
Sprekend over het incident, verklaarde Larsen: "Hoewel ik gefrustreerd ben over onze arrestaties en de inbeslagname van de Farley, hoop ik dat dit incident wereldwijd de aandacht zal vestigen op wat er gebeurt met grienden en andere walvisachtigen op de Faeröer-eilanden. Ik was verbijsterd dat we werden gearresteerd met de hulp van de Deense marine. Dit is een duidelijke aanwijzing dat Denemarken, een zogenaamde anti-walvisjacht natie, niet alleen medeplichtig is aan de slachting van walvissen, maar er ook op toeziet dat de grinds met succes worden uitgevoerd."

Al honderden jaren drijven de inwoners van de Deense Faeröer-eilanden migrerende grienden en andere kleine walvisachtigen op naar ondiep water en slachten hen. De grindadráp is de grootste slachting van zeezoogdieren in Europa, en wordt alom bekritiseerd als wreed en onnodig.
Sea Shepherd neemt al sinds de vroege jaren 1980 het voortouw tegen de grindadráp.
Operation Sleppid Grindini is Sea Shepherd zesde grienden campagne in de regio.

 

Operation Sleppid Grindini
Bezoek 
Operation Sleppid Grindini
voor meer informatie.

 

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: