Kapitein en officieren Thunder aangeklaagd na Operation Icefish

3 juli 2015

Kapitein en officieren Thunder aangeklaagd na Operation Icefish

The Bob Barker and the Sam Simon in pursuit of the Thunder. Photo: Simon AgerDe Bob Barker en de Sam Simon in achtervolging van de Thunder. 

De kapitein, hoofdingenieur en tweede monteur van het beruchte stropersschip de Thunder zijn aangeklaagd voor vervuiling, roekeloos varen, vervalsing en nalatigheid in São Tomé en Príncipe. De Thunder zonk op 6 april dit jaar. Na 3 maanden onderzoek heeft een lokale rechtbank de aanklacht ingediend.

Kapitein Luis Alfonso Rubio Cataldo uit Chili, hoofdingenieur Agustin Dosil Rey en tweede monteur Luis Miguel Perez Fernandez uit Spanje mogen het land niet verlaten terwijl zij wachten op de rechtszaak.

Operation Icefish maanden later nog succesvol

Sea Shepherd is blij dat de autoriteiten van São Tomé en Príncipe zo vastbesloten zijn om het recht te laten zegenvieren. De autoriteiten laten zo blijken dat toewijding én samenwerking de manier is om illegale visserij internationaal aan te pakken. Sea Shepherds 11e campagne in de Zuidelijke Oceaan, Operation Icefish, is maanden later nog steeds een succes.

Bewijs gevonden op zinkende Thunder

De Thunder zonk nadat het schip 110 dagen door het Sea Shepherd-schip Bob Barker werd achtervolgd. De achtervolging begon toen Sea Shepherd het stroperschip betrapte op illegale visserij in de wateren van Antarctica. In de regio komt de kwetsbare Patagonische en Antarctische zeebaars voor. Het gebied staat onder bescherming van de CCAMLR (Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources)

Sea Shepherd is ervan overtuigd dat de Thunder opzettelijk tot zinken is gebracht om de lading illegaal gevangen zeebaars te verbergen. De Bob Barker en Sam Simon redden de 40 koppige-bemanning die in reddingsboten het zinkende schip verliet.

Voordat de Thunder volledig zonk, konden Sea Shepherd-vrijwilligers bewijs verzamelen en hebben dit overdragen aan de politie. De kapiteins van de Sea Shepherd-schepen hebben de details van het incident en de reddingsoperatie doorgegeven aan de autoriteiten, waaronder Interpol. Hierdoor werd de volledige bemanning van de Thunder opgepakt na aankomst in São Tomé en Príncipe.

                                         Sea Shepherd hands over rescued crew of the Thunder Sao Tome coast guards. Photo: Jeff WirthSea Shepherd draagt de geredde bemanning van de Thunder over aan de kustwacht. 

 
 
Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: