Wateren Faeröer-eilanden kleuren rood na vreselijke slachting

29 juni 2015

Wateren Faeröer-eilanden kleuren rood na vreselijke slachting

Another bloody slaughter in the name of tradition in the Faroe Islands. Photo: Rosie KunnekeEen nieuwe bloedige slachting in de naam van traditie. 

Voor de tweede keer dit seizoen kleurden de wateren van de Faeröer-eilanden rood door het bloed van een familie grienden. De grienden werden vermoord in de beruchte slachting die bekend staat onder de termen grindadráp of grind.

De grienden werden op 29 juni om 08.30 uur ’s ochtends gespot en naar Hvannasund (in het noorden van het land) gedreven. Naar schatting zijn er tussen de 20 en 30 grienden afgeslacht.

Sea Shepherd blijft wacht houden

Het Sea Shepherd-schip Brigitte Bardot patrouilleerde op ongeveer 25 zeemijl ten zuiden van de regio en kon de grienden niet op tijd bereiken.

Rosie Kunneke, teamleider van het landteam, reageert geschokt: “De autoriteiten van de Faeröer-eilanden hebben een wet in het leven geroepen die iedere bezoeker aan de eilanden verplicht melding te maken wanneer er grienden zijn gespot. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om op te roepen tot een grind. Door deze nieuwe wet wordt dus ook iedere toerist gedwongen mee te doen aan de gruwelijke afslachtingen!”

The aftermath. 20-30 pilot whales, brutally slaughtered in the Faroe Islands this morning. Photo: Rosie KunnekeHet water kleurt rood na de slachting van ongeveer 20 tot 30 grienden. 

Locals gather for the slaughter at Hvannasund. Photo: Nils GreskewitzDe lokale bevolking komt bij elkaar voor de komende slachting in Hvannasund. 
 
 
Operation Sleppid Grindini
Bezoek 
Operation Sleppid Grindini
voor meer informatie.

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: