Schokkende beelden van griendenslachting

29 juni 2015

Schokkende beelden van griendenslachting

Bloody faces of the whalers following the slaughter. Photo: Julian PattersonDe bebloede gezichten van de grind-deelnemers. 

Sea Shepherd heeft in de Faeröer-eilanden de verschrikkelijke slachting van een familie grienden vastgelegd. In Hvannasund konden twee Sea Shepherd-vrijwilligers de grind van een afstand filmen. Andere vrijwilligers namen schokkende foto’s van de nasleep van de slachting.

Mes gebruikt in slachting

Videomateriaal van de slachting laat zien hoe iemand een mes uit zijn zak trekt en hiermee inhakt op een een aantal grienden. Sinds mei 2015 is de gaffelhaak het officiële wapen waarmee in de grindadráp walvissen of dolfijnen worden vermoord. Een mes wordt alleen onder speciale omstandigheden gebruikt. Het is echter niet duidelijk wat die omstandigheden zijn.

“De autoriteiten van de Faeröer-eilanden hebben heel duidelijk gemaakt dat ze verwachten dat Sea Shepherd (en elke bezoeker aan de eilanden!) zich houdt aan de grind-wetten. Maar blijkbaar zijn die wetten een stuk soepeler voor de mensen die zelf mee doen aan de slachting. Het is duidelijk dat de autoriteiten er alles aan doen om deze slachting te laten voortbestaan,” aldus Rosie Kunneke.

Ondraaglijke aanblik

Ross McCall noemt 29 juni 2015 een dieptrieste dag. “Het was een enorme uitdaging om ons team naar het strand van Hvannasund te krijgen. Door de nieuwe wetten was dit extra lastig. Een deel van ons team was net op tijd om de slachting op camera vast te leggen. Zelf was ik getuige van een ondraaglijk schouwspel. De walvissen werden met een kraan de haven op getild, het bloed droop uit wonden die hen uiteindelijk fataal werden. Het is weerzinwekkend! Het vastleggen van deze schokkende gebeurtenissen is van het grootste belang om de wereld te laten zien wat hier gebeurt.”

Children play on the carcasses of the slaughtered pilot whales. Photo: Nils GreskewitzKinderen spelen op de karkassen van de geslachte grienden. 

Sea Shepherd-vrijwilligers hebben de bloedige slachting van 29 juni 2015 op camera vast weten te leggen.
Operation Sleppid Grindini
Bezoek 
Operation Sleppid Grindini
voor meer informatie.

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: