Geen dialoog mogelijk op de Faeröer-eilanden

25 juni 2015

Geen dialoog mogelijk op de Faeröer-eilanden

Rosie Kunneke, Capt. Alex Cornelissen, Ross McCall and Captain Wyanda Lublink, ready to speak to media in Tórshavn today. Photo: Mark WendtRosie Kunneke, Capt. Alex Cornelissen, Ross McCall en Captain Wyanda Lublink.

De media op de Faeröer-eilanden hebben geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot een dialoog met onze vertegenwoordigers in Tórshavn.

Geen reactie op persconferentie

De media waren uitgenodigd voor een persconferentie omtrent de huidige campagne Operation Sleppid Grindini ter bescherming van de grienden en andere kleine walvisachtigen. Aanwezig waren kapitein Alex Cornelissen, CEO Sea Shepherd Global, Rosie Kunneke, teamleider, acteur Ross McCall, mede-campagneleider en kapitein Wyanda Lublink van de Brigitte Bardot.
Er kwam welgeteld één journalist opdagen, van het lokale televisiestation KVF (Kringvarp Føroya). Hij bleek geen vragen te hebben over de campagne.

Kans tot open dialoog met Sea Shepherd niet aangegrepen

De reactie van kapitein Cornelissen: “We hebben de lokale media de kans geboden tot een open dialoog met Sea Shepherd. Onze bedoelingen met betrekking tot deze campagne zijn vanaf het begin duidelijk geweest. Meer uitleg is niet nodig.”
Ross McCall: “We vinden het altijd belangrijk om de mogelijkheid tot een dialoog te bieden. De lokale pers vindt het kennelijk niet nodig om deze uitgestoken hand aan te nemen. Prima, dan gaan we nu aan het werk en doen waarvoor we hier gekomen zijn.”

Operation Sleppid Grindini

Operation Sleppid Grindini moet een einde maken aan de jaarlijkse slachting van kleine walvisachtigen in de wateren rondom de Faeröer-eilanden. De bevolking drijft migrerende grienden uit de zee naar ondiep water en vermoord hen. Deze ‘traditie’ vindt al honderden jaren plaats, maar is niet meer van deze tijd. Al sinds de jaren ‘80 voeren we campagne tegen deze ‘grindadráp’ of ‘grind’.

De vorig week in de Faeröer aangekomen Brigitte Bardot krijgt binnen afzienbare tijd gezelschap van de Sam Simon. Dit schip is nu bij de Shetland-eilanden. De Bob Barker vertrekt binnenkort vanuit de haven van Bremen naar de Faeröer. De schepen worden ondersteund door een toegewijd team aan land, bestaande uit vrijwilligers van over de hele wereld.

 

Operation Sleppid Grindini
Bezoek 
Operation Sleppid Grindini
voor meer info.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: