Sea Shepherd-schip Sam Simon vertrekt naar Faeröer-eilanden

22 juni 2015

Sea Shepherd-schip Sam Simon vertrekt naar Faeröer-eilanden

Crew of the Bob Barker wave farewell to the departing Sam Simon. Photo: Michael ArtemisBemanning van de Bob Barker zwaait de vertrekkende Sam Simon uit. 

Het Sea Shepherd-schip Sam Simon is vanuit Duitsland vertrokken om deel te nemen aan Operation Sleppid Grindini op de Faeröer Eilanden. Het schip komt, na een korte tussenstop op de Shetland-eilanden, naar verwachting vrijdag aan.

Kapitein Lockhart "Locky" MacLean en zijn bemanning voegen zich bij hun collega’s van de snelle trimaran Brigitte Bardot die afgelopen woensdag in de staalblauwe wateren van de Faeröer-eilanden arriveerde.

Sea Shepherd beschermt grienden Faeröer sinds 1985
Al honderden jaren drijft de bevolking van de Faeröer-eilanden migrerende grienden uit de zee naar ondiep water en slacht hen. Het slachten, bekend onder de Faeröer-term 'grindadráp' of 'grind', is een wrede en bloedige traditie die hele families van walvissen en dolfijnen in één keer uitroeit. 

Denemarken staat de bewoners van de Faeröer-eilanden toe om deze barbaarse praktijk van de ‘grindadráp’ te blijven uitvoeren, ondanks het feit dat Denemarken het Verdrag van Bern heeft ondertekend. Dit verdrag verbiedt het slachten van migrerende walvisachtigen. Traditie maakt iets niet altijd aanvaardbaar of humaan. Dit jaar volgt Sea  Shepherd ook een traditie. Namelijk naar de afgelegen Faeröer-eilanden afreizen en de aandacht van de rest van de wereld op deze wrede en onmenselijke praktijken brengen. Dit doen we al sinds 1985.

Crewmembers share goodbyes as the Sam Simon departs for Operation Sleppid Grindini. Photo: Michael Artermis

Bob Barker
Het Sea Shepherd-schip Bob Barker voegt zich binnenkort ook bij de rest van de Sea Shepherd-bemanning op de Faeröer-eilanden. Dit jaar zijn er dus meer Sea Shepherd-schepen dan ooit in de regio aanwezig.

De schepen krijgen ondersteuning van een multi-nationaal landteam, geleid door Rosie Kunneke uit Zuid-Afrika. 

 

Supporters gather to bid farewell to the Sam Simon. Photo: Guiga Pirá

The Sam Simon passes the Bob Barker as it departs Bremen, Germany. Photo: Guiga Pirá

The Sam Simon is now en-route to the Faroe Islands. Photo: Guiga PiráDe Sam Simon is nu en-route naar de Faeröer Eilanden.  

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: