Zware boetes voor illegale visserij

20 juni 2015

Spanje deelt zware boetes uit voor illegale visserij in navolging Operation Icefish

The Sam Simon chases the Kunlun out of its hunting grounds in the Southern Ocean. Photo: Jeff WirthDe Sam Simon achtervolgt de Kunlun.

Gisteren heeft de Spaanse overheid aangekondigd dat zij boetes gaat uitgeven aan Spaanse burgers en bedrijven die betrokken zijn bij illegale, ongeregistreerde, ongereguleerde visserij (IOO) in de Zuidelijke Oceaan. Deze boetes kunnen oplopen tot € 11 miljoen. 
De sancties zijn gevolg van een nieuw offensief van de Spaanse regering dat zich richt op de Spaanse belangen in IOO-visserij: Operation Sparrow. Het zijn de hoogst bekende boetes die een overheid in de Europese Unie oplegt, en de eerste ooit in zijn soort met betrekking tot illegale visserij.

Operation Sparrow
Operation Sparrow begon in maart van dit jaar, toen de Spaanse autoriteiten invallen deden in verschillende gebouwen in de provincie A Coruña, Spanje. Eén van die invallen was in het voormalige hoofdkwartier van Vidal Armadores, een Spaans visserijbedrijf met een uitgebreide geschiedenis van betrokkenheid in een netwerk van IOO-visserij op Patagonische en Antarctische zeebaars in de Zuidelijke Oceaan. 

Volgens Sea Shepherd is het familiebedrijf Vidal Armadores het belangrijkste doel van de recente, recordbrekende boetes. Gevonden bewijsmateriaal toont duidelijke banden aan tussen de bedrijven en de drie internationaal gezochte vissersschepen Kunlun, Yongding en Songhua.

Operation Icefish en ‘Bandit 6’
De schepen zijn drie van de zes actieve vissersschepen, die wij de ‘Bandit 6’ noemen. De ‘Bandit 6’ waren het doelwit van onze meest recente Zuidelijke Oceaan campagne, Operation Icefish. Sinds de lancering van Operation Icefish zijn alle zes verboden schepen gelokaliseerd en nu buiten werking. Op dit moment lopen verschillende onderzoeken naar de illegale activiteiten van de schepen.

De recente sancties van de Spaanse regering zijn de eerste die zich richten op de ondernemers áchter de illegale schepen.

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: