Sea Shepherd gaat samenwerken met Support Our Sharks

18 juni 2015

Sea Shepherd gaat samenwerken met Support Our Sharks

White SharkWhite Shark. Photo: John Gransbury

Sharkbase

Supporters en vrijwilligers van over de hele wereld kunnen in de database Sharkbase waarnemingen van haaien en roggen toevoegen. Sea Shepherd assisteert SOS vervolgens met het in kaart brengen van de haaien- en roggenpopulaties.

Onderzoekers krijgen steeds meer relevante informatie van burgers die zij kunnen gebruiken voor hun wetenschappelijk onderzoek. Een initiatief als Sharkbase helpt daarom enorm. Voor Sea Shepherd is het logisch om zich hierbij aan te sluiten. Het programma past makkelijk in onze campagnes, zoals ook de nieuwe campagne Apex Harmony. Supporters en vrijwilligers kunnen zo heel makkelijk helpen bij het behoud van haaien.

Haaien belangrijk voor gezond ecosysteem

Wereldwijd neemt het aantal haaien af. De grootte van de populatie in kaart brengen is de eerste stap in toekomstige beschermingsactiviteiten. Haaien zijn erg belangrijk voor een gezond en gebalanceerd ecosysteem in de zeeën en oceanen. Zij verwijderen namelijk de zieke en zwakke dieren. Ze zijn daardoor eigenlijk de dokters van de zee. Je ziet dat op plekken waar de haaienpopulatie is verdwenen, bijvoorbeeld ook vissoorten compleet instorten of de koraalriffen ziek zijn.

Behoud haaienpopulaties

Doordat iedereen mee kan doen aan Sharkbase, kunnen we de gemeenschap ook makkelijker onderwijzen over haaien en hun populaties. Het is fantastisch om samen te werken met internationaal erkende wetenschappers die er voor zorgen dat de verzamelde gegevens gaan helpen bij het behoud van de haaienpopulaties.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: