Acteur Ross McCall sluit zich aan bij Operation Sleppid Grindini

15 juni 2015

Acteur Ross McCall sluit zich aan bij Operation Sleppid Grindini

Actor Ross McCall joins Operation Sleppid Grindini

De Schotse acteur Ross McCall (bekend van 24: Live Another Day, White Collar, Band of Brothers en de Green Street-films) is aangekomen in de Deense Faeröer-eilanden. Hij sluit zich als mede-campagneleider aan bij Sea Shepherds Operation Sleppid Grindini.

McCall sluit zich voor tweede jaar aan

Het is het tweede jaar dat McCall zich aansluit bij Sea Shepherds multinationale bemanning om de massale slachting van grienden en andere kleine walvisachtigen in de regio te stoppen. Hij is gisteren aangekomen op de eilanden en werd daar begroet door het Sea Shepherd-team dat sinds het weekend aan land opereert.

Ross McCall is een toegewijde fan van de voetbalclub Glasgow Celtic. Hij gebruikt zijn passie voor voetbal en ervaring om zich in te zetten voor de jeugd op de eilanden. 

“Ik vind het erg belangrijk om terug te keren naar de Faeröer-eilanden dit jaar. Vorig jaar heb ik er een korte tijd doorgebracht en ik vind dat ik dit jaar nog meer aandacht moet geven aan de vreselijke grindadráp-traditie. De vreselijke slachtingen laten een lelijke plek achter in zo’n prachtig gebied. Ik hoop dat ik de dialoog kan blijven aangaan en een manier kan vinden om mezelf én anderen te laten realiseren dat tradities kunnen veranderen in iets wat goed is voor de mensheid en onze oceanen,” aldus McCall.

Teamleider Rosie Kunneke is erg blij met de komst van Ross McCall. “We zijn Ross ontzettend dankbaar dat hij zijn tijd en talent wil inzetten om de gruwelijkheden in de Faeröer-eilanden aan het licht te brengen. We kijken er naar uit om samen met Ross te werken om de bloedige slachting te stoppen.”

Seizoen 2015 van grindadráp wreed begonnen

Het seizoen van 2015 is erg bloederig begonnen, toen op zaterdag 6 juni 154 grienden werden geslacht op het Miðvágur-strand op het eiland Vágar in het noordwesten van de Faeröer-eilanden. De slachting vond plaats voordat Sea Shepherd aanwezig kon zijn op de eilanden.

Operation Sleppid Grindini 

Al honderden jaren drijft de bevolking van de Faeröer-eilanden migrerende grienden uit de zee naar ondiep water en slacht hen. Het slachten, bekend onder de Faeröer-term 'grindadráp' of 'grind', is een wrede en bloedige traditie die hele families van walvissen en dolfijnen in één keer uitroeit. 

Operation Sleppid Grindini is de zesde campagne van Sea Shepherd op de Faeröer-eilanden. Dit jaar zijn er meer Sea Shepherd-schepen dan ooit in de regio aanwezig. De in Nederland-geregistreerde schepen Bob Barker en Sam Simon gaan naar de staalblauwe wateren van de Faeröer-eilanden en worden daar vergezeld door de snelle Sea Shepherd trimaran: de Brigitte Bardot. 

 

Land Team Leader, Rosie Kunneke, greets campaign Co-Leader, Ross McCall. Photo: Alexandra BennaceurLand Team Leader, Rosie Kunneke, en campaign Co-Leader, Ross McCall. 

Ross McCall reviews strategy with the Operation Sleppid Grindini land team. Photo: Alexandra BennaceurRoss McCall overlegt met het Operation Sleppid Grindini land team. 

 
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: