Grote groep grienden op brute wijze afgeslacht tijdens Faeröer Grind

6 juni 2015

Grote groep grienden op brute wijze afgeslacht tijdens Faeröer Grind

A large pod of approx. 150 pilot whales were slaughtered today in the Faroe Islands. Photo: Sea ShepherdEen grote groep van zo’n 150 grienden werd vandaag afgeslacht op de Faeröer Eilanden.

Vanmorgen rond 08.40 uur lokale tijd is een grote groep grienden afgeslacht tijdens de eerste grindadráp (grind) van het jaar. Dit gebeurde op het eiland Vágar, het noordwestelijk gelegen eiland van de Faeröer eilanden. 

Hoewel officiële moordcijfers nog moeten worden vrijgegeven, is de schatting van de grindleider dat de afgeslachte kudde bestond uit ongeveer honderdvijftig individuele grienden, waardoor dit een van de meest bloedige grinds van de afgelopen twee jaar is.

De slachting gebeurde slechts twee weken voordat bemanningsleden van Sea Shepherd aan zouden komen op de Faeröer Eilanden, voor wat het begin wordt van grote campagne voor de Faeröer grienden, Operation Sleppid Grindini.

De slachtpartij begon om ongeveer 04.00 uur lokale tijd, toen het Faeröer Visserij-patrouille schip, Brimil, de grote groep ten zuiden van het eiland Vágar ontdekte. In de volgende vier tot vijf uur joegen maar liefst vijfentwintig jachtboten de kudde op naar het strand van Miðvágur, waar de slachting tenslotte plaatsvond.

CEO van Sea Shepherd Global, Alex Cornelissen, zei: "De stranden van de Faeröer Eilanden zijn weer roodgekleurd van het bloed van honderden geslachte grienden. Zonder de aanwezigheid van Sea Shepherd zal dit bloedbad blijven en onverminderd voortduren. We zullen ervoor zorgen dat de wereld deze slachtpartij in de zee niet negeert."

Teamleider, Rosie Kunneke, verklaarde: "Deze dieren vochten meer dan vier lange, slopende uren voor hun leven. Ze werden gekweld, ze werden gemarteld, en daarna werden ze op brute wijze vermoord in het bijzijn van hun familieleden. Dit is geen traditie. Dit is een bloedbad.”

Operation Sleppid Grindini
Al honderden jaren drijft de bevolking van de Faeröer Eilanden migrerende grienden vanuit de zee het ondiepe water in en slacht hen daar af. De slachting, bekend onder de Faeröer term 'grindadráp' of 'grind', vernietigt in een keer hele families van walvissen en dolfijnen.

Operation Sleppid Grindini wordt de zesde campagne van Sea Shepherd op de Faeröer Eilanden. Onder leiding van Sea Shepherd schepen de Bob Barker, Sam Simon en Brigitte Bardot, en ondersteund door een toegewijd team aan land, is de organisatie met deze campagne met de sterkste vertegenwoordiging op zee aanwezig in deze regio tot nu toe.

The Faroese Fisheries Patrol vessel, Brimil, located the large pod south of the island of Vágar. Photo: Guiga PiraHet Faeröer Visserij-patrouilleschip, Brimil, ontdekte de grote groep ten zuiden van het eiland Vágar.  The beach of Miðvágur where 150 pilot whales met their death on June 6 in the first grindadráp of 2015. By Eileen Sanda (Wikimedia Commons)Het strand van Miðvágur waar 150 grienden hun dood vonden op 6 juni tijdens de eerste grindadráp van 2015. Door Eileen Sanda (Wikimedia Commons)
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: