Operation Siracusa 2015 is direct succes

25 mei 2015

Operation Siracusa 2015 is direct succes

The Brigitte Bardot sails off the coast of Siracusa during Op. Siracusa 2014. Photo: Tommaso De LorenziDe Brigitte Bardot bij de kust van Siracusa tijdens Operation Siracusa 2014. 

Sea Shepherd heeft afgelopen weekend Operation Siracusa 2015 in Italië gelanceerd. Al op de eerste dag was de campagne een groot succes. Operation Siracusa is er om het kwetsbare ecosysteem in het Plemmirio-zeereservaat te beschermen. Het reservaat ligt aan de oostkust van Sicilië. Sea Shepherd Italië leidt de campagne.

Al direct stropers aangehouden

Sea Shepherd-vrijwilligers kwamen op 22 mei, de eerste dag van de campagne, ’s nachts een schip tegen waarvan ze vermoedden dat het bezig was met illegale visserij op de grens van het maximaal beschermde deel van het reservaat. Sea Shepherd heeft de lokale autoriteiten onmiddellijk op de hoogte gesteld. Toen de politie arriveerde, ontdekten zij ook een bus die klaarstond om de stropers te helpen ontsnappen. De stropers sloegen op de vlucht toen ook de versterkingen aankwamen. Ze hebben hun materiaal moeten achterlaten. Na een nachtlange zoektocht zijn de stropers opgepakt. Een onderzoek naar de zaak is op dit moment aan de gang.

Kust patrouilleren tijdens Operation Siracusa

Het Plemmirio-zeereservaat is een veilige haven voor zeeleven zoals tonijn, haaien en potvissen. Maar vooral zee-egels en de bedreigde bruine tandbaars lopen in dit gebied gevaar door stropers. Tijdens Operation Siracusa patrouilleren Sea Shepherd-vrijwilligers langs de kust van het reservaat. Als zij stropers zien, documenteren en rapporteren zij dit. Als door slecht weer de kustpatrouilles niet mogelijk zijn, ruimen de vrijwilligers het strand op door plastic en ander afval weg te halen.

Enzo en Patrizia Maiorca hebben hun steun betuigd aan Operation Siracusa. Vader en dochter zijn leden van Sea Shepherds raad van adviseurs en beide wereldkampioen vrijduiken. 

 

Op. Siracusa volunteers watch over the Plemmirio Protected Area. Photo: Marianna BaldVrijwilligers houden de wacht in het reservaat.  The getaway van that was abandoned by the poachers. Photo: Enrico SaliernoDe bus die bedoeld was om te stropers te helpen ontsnappen, hier verlaten. 
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: