Sea Shepherd looft Maleisische autoriteiten voor aanhouding stropersschip Perlon

14 mei 2015

Sea Shepherd looft Maleisische autoriteiten voor aanhouding stropersschip Perlon

The Perlon was detained with illegally-caught toothfish on board, said to be worth US $6.4 million (courtesy CCAMLR)De Perlon werd vastgehouden met illegaal gevangen diepzeebaars aan boord, met een geschatte waarde van US $6.400.000 (courtesy CCAMLR)

Weer een verwoestende klap voor de illegale visserijbedrijven in de Zuidelijke Oceaan: de Maleisische autoriteiten hebben het stropersschip de Perlon aangehouden. Het schip werd eind april al door de Australische douane en grenscontrole binnengevallen in de buurt van de Cocos-eilanden. De autoriteiten melden dat er nu 330 ton illegaal gevangen Antarctische zeebaars ter waarde van ongeveer US $6,4 miljoen in beslag is genomen.

Bandit-6
De Perlon is één van de zes illegale, ongereguleerde, ongeregistreerde (IOO) schepen waarvan bekend is dat het zich richt op de kwetsbare Antarctische en Patagonische zeebaars in de Zuidelijke Oceaan. De zes schepen, die Sea Shepherd ‘Bandit 6’ noemt, waren de focus van de 11e Antarctische verdedigingscampagne van Sea Shepherd: Operation Icefish.

Vier van de zes schepen zijn niet meer in gebruik. In maart werden twee andere schepen, de Kunlun en de Viking, aangehouden door de autoriteiten van Zuid-Oost-Azië. Op 6 april werd het meest beruchte schip, de Thunder, tot zinken gebracht door zijn eigen officieren in de wateren van São Tomé en Príncipe voor de westkust van Afrika. Dit gebeurde nadat het schip 4,5 maand achtervolgd werd door het Sea Shepherd-schip de Bob Barker. De autoriteiten in São Tomé en Principe houden de kapitein, machinist en monteur van de Thunder nog steeds vast terwijl het onderzoek voortduurt.

Aandacht richten op twee resterende schepen

Sea Shepherd vraagt ​​de autoriteiten om hun aandacht nu te richten op de twee resterende ‘Bandit 6’ schepen; de Songhua en de Yongding. Deze schepen zijn nog steeds op vrije voeten.

Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: