Stropersschip Thunder zinkt, Bob Barker zet reddingsoperatie in

6 april 2015

Stropersschip Thunder zinkt, Bob Barker zet reddingsoperatie in

The poaching vessel, Thunder has issued a distress call that it is sinking. Photo: Erwin VermeulenHet stropersschip Thunder heeft een noodsignaal uit doen gaan dat het schip zinkende is. 

De ontwikkelingen rond het stroperschip Thunder, dat al maanden achtervolgd wordt door het Sea Shepherd-schip Bob Barker, volgen elkaar nu in rap tempo op. Vandaag kreeg de Bob Barker onverwacht een noodoproep van de kapitein van de Thunder dat het schip zinkende is. 

Zoals gebruikelijk onder schepen, ook in deze uitzonderlijke situatie, heeft de Bob Barker het noodsignaal direct beantwoord en de reddingsoperatie ingezet. Alle bemanningsleden van de Thunder hebben inmiddels het schip verlaten en bevinden zich in reddingssloepen. 

Terwijl de Bob Barker zich bekommert om de bemanning van de Thunder, heeft kapitein Peter Hammarstedt zijn hoofdtechnicus naar het schip gestuurd om te kijken wat er aan de hand is. Hij was in staat om belangrijk bewijsmateriaal te verzamelen, waarmee aangetoond kan worden dat de Thunder zich bezighield met illegale visserij.

Hammarstedt heeft inmiddels de autoriteiten op de hoogte gesteld van de situatie.

Hiermee komt een onverwacht, maar voor Sea Shepherd succesvol einde aan de maandenlange achtervolging, waarbij het er soms hard aan toeging, maar de Thunder nauwelijks in staat is geweest om zijn doel te bereiken: het illegaal vissen op Patagonische en Antarctische zeebaars.

35 crew from the Thunder have abandoned ship and are now in life rafts. Photo: Erwin Vermeulen35 leden van de bemanning hebben het schip verlaten en hun toevlucht gezocht in reddingsboten. 

Operation Icefish
Bezoek
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: