Sam Simon bevoorraadt Bob Barker tijdens achtervolging van Thunder

24 maart 2015

Sam Simon bevoorraadt Bob Barker tijdens achtervolging van Thunder

Crew of the Sam Simon resupply the Bob Barker for the ship's  on-going pursuit of the Thunder. Photo: Simon AgerBemanning van de Sam Simon bevoorraadt de Bob Barker voor hun achtervolging van de Thunder. 

Sea Shepherd schip de Sam Simon heeft recentelijk voor de tweede keer sinds de start van Operation Icefish de Bob Barker bevoorraad. De Sam Simon zal de Bob Barker blijven steunen tijdens de nog steeds durende achtervolging van het stropersschip Thunder

Met de terugkeer van de Sam Simon zal het moreel van de Thunder nog verder slinken. Het is duidelijk Sea Shepherd een groter ondersteunend netwerk heeft dan de stropers. “We zijn vast van plan de achtervolging tot het einde vol te houden”, zegt Peter Hammarstedt, kapitein van de Bob Barker. De Bob Barker achtervolgt de Thunder al sinds 17 december, toen het stropersschip voor het eerst werd onderschept op de Banzare Bank, Antarctica.

De Sam Simon vertrok op 9 maart vanuit Port Louis, Mauritius, na een periode van tien dagen aan de wal om nieuwe voorraden voor de Bob Barker in te slaan en bewijsmateriaal te overhandigen aan een internationaal onderzoeksteam, dat onder leiding staat van Interpol. 

Crew of the Sea Shepherd ships coordinate the resupply operation through constant radio contact. Photo: Jeff WirthBemanningsleden van de Sea Shepherd-schepen coördineren de bevoorrading met behulp van constant contact via de radio. 

De Thunder is de meest beruchte van de zes resterende stropersschepen, de ‘Bandit 6’, waarvan bekend is dat zij zich bezighouden met illegale, ongeregistreerde en ongereguleerde visserij (IOO) naar Antarctische en Patagonische zeebaars in de Zuidelijke Oceaan. Het schip heeft een lange geschiedenis van overtredingen in de visserij. In december 2013 werd na een gezamenlijke inspanning van Nieuw-Zeeland, Australië en de Noorse autoriteiten, een ‘purple notice’ uitgegeven door Interpol, voor verdenking van illegale visserij.

 

 

Operation Icefish
Bezoek
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: