Stropersschip Kunlun vastgehouden in Thailand

17 maart 2015

Stropersschip Kunlun vastgehouden in Thailand

The Kunlun crosses dangerously in front of the bow of the Sam Simon after being intercepted by the Sea Shepherd ship in Australian waters on February 2. Photo: Jeff WirthDe Kunlun vaart gevaarlijk dichtbij de boeg van de Sam Simon nadat het schip was onderschept in Australische wateren op 2 februari. 

Het stropersschip de Kunlun is aangehouden in Phuket, Thailand vanwege visserijgerelateerde overtredingen. 

Aanhouding gezamenlijke inspanning

Het schip is één van de zes stropersschepen en jaagt nog steeds illegaal op Antarctische en Patagonische zeebaars in de Zuidelijke Oceaan. De aanhouding is een gezamenlijke inspanning van internationale politieorganisaties, Interpol en wetshandhavingsinstanties in Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. De aanhouding komt net iets meer dan twee maanden nadat de Nieuw-Zeelandse marine het schip betrapte op illegale visserij in de Australische wateren. Een maand geleden betrapte het Sea Shepherd-schip de Sam Simon de stropers op het bezit van illegaal vissersmateriaal, wederom in Australische wateren.

“Australië neemt verantwoordelijkheid serieus

Kapitein Sid Chakravarty van de Sam Simon zegt over de aanhouding: “De Australische overheid heeft de wettelijke en morele verantwoordelijkheid hun wateren te beschermen tegen stropers. Uit de aanhouding en samenwerking met Thailand en Nieuw-Zeeland blijkt dat de Australische overheid die verantwoordelijkheid serieus neemt.”

“Operation Icefish zorgt dat criminelen zich niet meer kunnen verstoppen

Kapitein Peter Hammarstedt van de Bob Barker over Operation Icefish: “Sea Shepherd heeft de afgelopen drie maanden drie van de zes overgebleven zeebaarsstropers onderschept. We hebben de Thunder kunnen stoppen en de Kunlun in de handen van de autoriteiten kunnen jagen. Operation Icefish heeft deze criminelen in de schijnwerpers gezet en er voor gezorgd dat zij zich niet langer in de schaduwgebieden van de Zuidelijke Oceaan kunnen verstoppen. De campagne heeft er ook voor gezorgd dat overheden actie moeten ondernemen tegen de illegale activiteiten van de stropers.”

Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: