Sea Shepherd prijst Interpol en Spaanse autoriteiten om invallen bij visserijbedrijven

12 maart 2015

Sea Shepherd prijst Interpol en Spaanse autoriteiten om invallen bij visserijbedrijven

Evidence of the Thunder's illegal fishing is handed-over to Interpol and Mauritian authorities by Sea Shepherd. Photo: Jeff WirthBewijs van de illegale activiteiten van de Thunder is overhandigd aan Interpol en de autoriteiten van  Mauritius.

Spaanse autoriteiten hebben in de provincie A Coruña invallen gedaan bij verschillende visserijbedrijven, waaronder het voormalig hoofdkantoor van Vidal Armadores. Vidal Armadores heeft een lange historie als het gaat om illegale en ongereguleerde visvangst. Er is een groot aantal documenten in beslag genomen. De komende dagen zullen deze worden onderzocht in een poging om het bewijs van illegale visserij-activiteit vast te stellen.

De invallen zijn onderdeel van een nieuwe strategie genaamd Operation Sparrow, en is gericht op Spaanse betrokkenheid in de illegale, ongereguleerde, ongeregistreerde (IOO) visserij in Antarcticsche wateren.
In januari van dit jaar zijn in Spanje nieuwe visserijwetten aangenomen, en dit is de eerste keer dat er wordt toegezien op naleving. Middels deze nieuwe wetten wil Spanje actie ondernemen tegen de Spaanse burgers die betrokken zijn bij IOO-visserij, waar ook ter wereld. Het coördineren van informatie door Interpol, heeft een belangrijke rol gespeeld bij deze operatie.

Peter Hammarstedt, kapitein van het Sea Shepherd schip Bob Barker, is vol lof over deze actie van de autoriteiten. “We zijn blij met deze nieuwste ontwikkeling in de strijd tegen de illegale visserij in de wateren van Antarctica. We prijzen Interpol, het Spaanse Ministerie van Landbouw en de Spaanse nationale politie om de daadkrachtige instelling die zij tonen tegen de illegale, ongereguleerde, ongeregistreerde visserij. Dit is een geraffineerde, gecoördineerde respons en weerspiegelt de intentie waarmee de internationale en nationale overheden nu de kwestie van deze verboden visserij in de Zuidelijke Oceaan opnemen".

Operation Icefish
Bezoek
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: