In memoriam Sam Simon, 1955-2015

9 maart 2015

In memoriam Sam Simon, 1955-2015

Sam Simon and Paul Watson

Alle medewerkers en vrijwilligers van Sea Shepherd zijn zeer bedroefd over het heengaan van Sam Simon, een geweldig mens. Sam was een echte vriend van Sea Shepherd en niets minder dan een held voor dieren over de hele wereld. Voor de meeste mensen was hij vooral bekend als één van de bedenkers van de bekende animatieserie The Simpsons. Sam Simon overleed in de nacht van 8 op 9 maart op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Sam Simon was een toegewijde dierenactivist en filantroop, die gul spendeerde aan de kwesties die hem na aan het hart lagen, waaronder de missie van Sea Shepherd om het leven in de oceanen wereldwijd te beschermen. In 2012 doneerde Simon de fondsen die nodig waren om een schip aan te schaffen, dat uiteraard in zijn naam werd gedoopt. De Sam Simon heeft sindsdien deelgenomen aan talrijke acties in de wateren rond Australië. Het schip was de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws dankzij Operation Icefish, waarbij stropers op Antarctische en Patagonische zeebaars wekenlang werden achtervolgd.

Aan het front

Niet alleen het schip, de Sam Simon, maar ook Sam zelf was regelmatig aan het front van de acties te vinden. In 2014 reisde Sam naar Taiji in Japan om deel te nemen aan de acties van Sea Shepherds Cove Guardians. Daar zag hij met eigen ogen welke gruweldaden tegen dolfijnen plaatsvinden in de beruchte baai van Taiji. Hij stond zij aan zij met campagneleider Melissa Sehgal en haar team van Cove Guardians toen het jachtseizoen voorbij was en de dekkleden die de brute acties van de dolfijnenslachters bedekten, werden verwijderd.

In 2011 was Sam de presentator voor de comedy-sponsoractie ‘Stand Up for the Oceans’, waarvan de opbrengst naar Sea Shepherd ging. Hij sprak regelmatig op evenementen waarbij hij in heldere taal duidelijk naar voren bracht welke gevaren het zeeleven, waar hij zich zorgen over maakte, bedreigen. Afgelopen februari nam hij zelfs nog deel aan een mars in Los Angeles onder meer om aandacht te vragen voor de slachtpartijen in Taiji. De mars maakte onderdeel uit van de door Sea Shepherd uitgeroepen ‘World Love for Dolphins Day’.

Sam Simon speaks to the crowd at World Love for Dolphins Day 2015 in Los Angeles, CA

Sam Simon spreekt tijdens World Love for Dolphins Day 2015 in Los Angeles.

Reactie Paul Watson op overlijden Sam Simon

“Een groot verlies, zowel voor mijzelf als voor Sea Shepherd en de vele duizenden mensen en dieren die op de een of andere manier zijn geraakt door Sam Simon en zijn acties en initiatieven. We zullen hem herinneren als een dierbare vriend en een onvermoeibare verdediger van dierenrechten”, zei kapitein Paul Watson, oprichter van Sea Shepherd.

Groothartig dierenrechtenactivist

Niet alleen Sea Shepherd kon reken op zijn onvoorwaardelijke steun. Sam Simon was ook een groothartige supporter van andere dierenrechtenorganisaties en –initiatieven. Gedurende zijn leven gaf hij miljoenen dollars voor het opvangen van mishandelde dieren in opvangcentra. Zijn eigen stichting, de Sam Simon Foundation, richt zich op het opnemen van honden uit zulke opvangcentra en traint ze tot hulphonden.
Sam Simon was naast zijn werk als bedenker en producer van The Simpsons onder meer bekend van tv-shows als The Tracey Ullman Show, Taxi, Cheers en The Drew Carey Show. Hij won meerdere Emmy Awards.

Sam, je was een inspiratie voor ons. We zullen je missen.

Sam Simon in Japan with the Cove Guardians

Sam Simon in Japan met de Cove Guardians, februari 2014.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: