Sea Shepherd roept op tot arrestatie van stropersschip

26 februari 2015

Sea Shepherd roept op tot arrestatie van stropersschip

Kunlun dangerously crosses the bow of the Sam Simon, after it was intercepted by the Sea Shepherd ship in February. Photo: Jeff WirthDe Kunlun kruist gevaarlijk dicht voor de Sam Simon.

De Australische kustwacht is in de buurt van de Cocos-eilanden aan boord gegaan van het door Interpol gezochte stropersschip Kunlun. Sea Shepherd roept op tot arrestatie van het stropersschip.

De Kunlun is één van de zes schepen die zich nog steeds bezighoudt met illegale vangst van Antarctische en Patagonische zeebaars in de Zuidelijke Oceaan.

Bewijs tegen Kunlun overweldigend

Kapitein Peter Hammarstedt van de Bob Barker is blij met de actie van de Australische kustwacht. “Het bewijs tegen de Kunlun is overweldigend. Sea Shepherd heeft video- en fotomateriaal en de Australische kustwacht heeft nu de mogelijkheid de illegale vangst in beslag te nemen. Australië heeft het volste recht om tot arrestatie over te gaan.”

Australische regering neemt taak serieus

Kapitein Sid Chakravarty van de Sam Simon zegt: “De afgelopen drie maanden beweerde de Australische regering dat acties in de haven effectiever zijn tegen stropers dan patrouilles op zee. Het is bemoedigend om te zien dat de regering van gedachte is veranderd. De Australische regering nam haar taak in de Zuidelijke Oceaan al eerder serieus toen zij Japan voor het Internationale Strafhof sleepte vanwege de walvisjacht. Er is nu stevig optreden van Australië nodig tegen illegale visserij in de Zuidelijke Oceaan. De enige manier om een einde te maken aan de Kunluns stroperij is door de bemanning te arresteren.”

The Sam Simon pursued Kunlun out of its hunting grounds in the Southern Ocean. Photo: Jeff WirthDe Sam Simon achtervolgt de Kunlun totdat het schip de Zuidelijke Oceaan verlaat. Sea Shepherd calls on the arrest of the Interpol-wanted Kunlun. Photo: Giacomo GiorgiaSea Shepherd roept op om tot arrestatie over te gaan.
Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: