Sea Shepherd overhandigt bewijs stroperij door Thunder aan autoriteiten

25 februari 2015

Sea Shepherd overhandigt bewijs stroperij door Thunder aan autoriteiten

Just some of the 72 km of the Thunder's illegal gillnet that was confiscated by the Sam Simon. Photo: Jeff WirthDe Sam Simon heeft 72 km illegaal visnet van de Thunder binnengehaald.

Gisteren overhandigde Sea Shepherd schip de Sam Simon bewijs van de illegale visserij door stropersschip de Thunder, varende onder de Nigeriaanse vlag, aan de autoriteiten van Mauritius te Port Louis.

Gedurende de afgelopen twee maanden rapporteerde kapitein Sid Chakravarty van de Sam Simon aan de autoriteiten, inclusief Interpol, over de inbeslagname van illegale kieuwnetten van de Thunder. De autoriteiten werd ook gemeld dat het Sea Shepherd schip naar Mauritius zou komen om de visnetten te overhandigen als bewijs om te helpen bij de vervolging van de Thunder.

Bij aankomst in de haven van in Port Louis, werd de Sam Simon opgewacht door de politie, de kustwacht en het Politie Agentschap voor Visserij. Zij voerden een strenge controle uit op de in beslag genomen spullen en tijdens een ontmoeting met kapitein Chakravarty werd overlegd over de procedure voor de overhandiging van het bewijsmateriaal. Deze grondige en professionele aanpak van de Mauritiaanse autoriteiten bewijst dat de lokale en internationale autoriteiten de misdaden van de Thunder serieus nemen.

Kapitein Chakravarty zei: "De Mauritiaanse autoriteiten hebben in een dag meer gedaan voor de bestrijding van illegale visserij dan de Australische regering dit hele seizoen heeft gedaan. Het is zeker een wake-up call voor Australië om een patrouillevaartuig te sturen dat stropersschepen uit hun Antarctische wateren opspoort.”

The Sam Simon docked in Port Louis, Mauritius. Photo: Giacomo GiorgiDe Sam Simon meert aan in Port Louis, Mauritius.  Capt. Chakravarty and the crew of the Sam Simon hand-over confiscated gillnets to police in Mauritius. Photo: Jeff WirthKapitein Chakravarty en de bemanning van de Sam Simon overhandigen in beslag genomen kieuwnetten aan de politie van Mauritius. 
Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voor meer infotmatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: