Sea Shepherd aangevallen tijdens communicatiepoging met Thunder

20 februari 2015

Sea Shepherd aangevallen tijdens communicatiepoging met Thunder

Masked officer on board Thunder throws chain at Sea Shepherd small boat crew. Photo: Simon AgerGemaskerd bemanningslid gooit ketting naar de Sea Shepherd-bemanning

Sea Shepherd-bemanningsleden zijn aangevallen bij poging tot communicatie met de bemanning van het stropersschip Thunder.

Verzoek om informatie arbeidsomstandigheden Thunder

Het incident gebeurde op 20 februari 2015 toen het Sea Shepherd-schip de Sam Simon één van de kleine boten liet uitvaren. De Sea Shepherd-crew had brieven voor de bemanning van de Thunder bij zich. In de brieven werd verzocht om informatie over het welzijn, de veiligheid en arbeidsomstandigheden aan boord van de Thunder.

Sea Shepherd crew bekogeld maar ongedeerd

De Sea Shepherd crew slaagde erin om de brieven in plastic containers op het dek van de Thunder te gooien. Daar werden ze echter onderschept door een gemaskerde Europese scheepsofficier. Het is onduidelijk of de brieven de dekbemanning ooit heeft bereikt.

De gemaskerde man gooide vervolgens meerdere objecten naar de Sea Shepherd crew, waaronder een ketting, een klein metalen object en een oranje lichtkogel. De ketting miste de crew op een haar na, maar de fotograaf werd geraakt door het metalen object. Verder bleef de Sea Shepherd crew echter ongedeerd.

An orange flare, thrown at the Sea Shepherd small boat by the masked officer on board the Thunder. Photo: Simon AgerOranje ichtkogel die door de gemaskerde officier naar de Sea Shepherd crew werd gegooid.  Masked officer on board Thunder patrols the decks as the Sea Shepherd small boat approaches. Photo: Jeff WirthGemaskerde officier aan boord van de Thunder patrouilleert op het dek terwijl de kleine Sea Shepherd boot aankomt. 

Vaak gevaarlijke omstandigheden aan boord illegaal visserschip

Kapitein Sid Chakravarty van de Sam Simon;  “We weten dat mensenhandel en moderne slavernij veel voorkomt in de zeevisserij. De bemanning maakt extreem lange dagen onder erbarmelijke en gevaarlijke omstandigheden, voor weinig of geen loon. Vaak is de situatie op illegaal opererende schepen het ergst. Dit wetende, hebben wij geprobeerd te communiceren met de bemanningsleden, teneinde hun situatie te beoordelen en om hen te laten weten dat zij niet ons doelwit zijn van de achtervolging.” 

Oceanen en kwetsbare mensen uitgebuit

Kapitein van de Bob Barker, Peter Hammarstedt; “De leiders van de Thunder waren klaarblijkelijk verbolgen over onze pogingen te communiceren met de bemanning. De officier probeerde zijn gezicht te verbergen. Ook zijn gewelddadige reactie wijst er op dat dit niet de acties van een onschuldige man zijn. We hebben te maken met doorgewinterde criminelen die de afgelopen 10 jaar een schaamteloze respectloosheid voor internationale wetten hebben laten zien. Niet alleen buiten zij de oceanen uit, ook maken zij misbruik van kwetsbare mensen. We hebben hier zowel te maken met een milieuramp als ook een mensenrechtenramp.”

Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: