Bob Barker bevoorraad door Sam Simon

14 februari 2015

Sea Shepherd’s Bob Barker bevoorraad door Sam Simon

The Bob Barker and the Sam Simon flank the poaching vessel, Thunder. Photo: Simon AgerDe Bob Barker en de Sam Simon aan weerszijden van het stropersschip Thunder. 

Afgelopen vrijdag vond een rendez-vous plaats tussen de beide Sea Shepherd-schepen in het zuidwesten van de Indische Oceaan. De Sam Simon ontmoette de Bob Barker om deze te kunnen bevoorraden in de lange achtervolging van het stropersschip Thunder

Het was al bekend dat de Bob Barker meer brandstof heeft dan de Thunder. Nu de voedselvoorraad is aangevuld kan het langer wachten op de volgende zet van de stropers met vertrouwen tegemoet worden gezien. Kapitein Hammarstedt van de Bob Barker heeft vertrouwen dat deze strijd gewonnen gaat worden door Sea Shepherd: “De Thunder is bezig om te kijken wie de langste adem heeft, en we zijn er zeker van dat wij dat zijn, nu we van nieuwe voorraden zijn voorzien.”

De Sam Simon zal vanaf nu de Bob Barker verder assisteren bij het dwarsbomen van de illegale visserij van de Thunder. “Onze doelstelling is nu om de Bob Barker te verzekeren van voldoende voorraden om het lange wachten uit te zingen”, zegt kapitein Chakravarty van de Sam Simon. Nadat de Thunder deze maand al twee tegenslagen van de Bob Barker te verduren heeft gehad, zullen beide schepen nu samen zorgen voor de definitieve knock-out.

The Sam Simon's small boat collects further evidence of the Thunder's poaching operations. Photo: Krystal KeynesDe kleine boot van de Sam Simon verzamelt verder bewijs van de stropersactiviteiten van de Thunder.Op 16 januari beëindigde de Sam Simon de operatie waarbij meer dan 72 kilometer kieuwnet van de Thunder werd binnengehaald, dat was achtergelaten toen het schip voor het eerst voor de Bob Barker op de vlucht sloeg. Meer dan 1400 vissen, samen goed voor 50 duizend kilo, werd teruggezet in de oceaan.

 

Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voor meer informatie
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: