Sea Shepherd stopt Thunder

7 februari 2015

Sea Shepherd stopt illegale visvangst Thunder en neemt illegaal materiaal in beslag 

The crew of the Bob Barker recovery the buoy set marks, preventing the Thunder from shooting the rest of the net. Photo: Simon AgerDe bemanning van de Bob Barker haalt de boeien binnen, waardoor de Thunder moet stoppen met het uitzetten van de rest van het net. 

De Bob Barker is erin geslaagd om een nieuwe vispoging van het stropersschip Thunder te stoppen. De stropers wilden vissen in de wateren rond de Melville Bank in het zuidwesten van de Indische Oceaan te stoppen.

Na contact schepen zet Thunder toch boeien uit

Beide schepen hadden kort contact met elkaar, waarbij de kapitein van de Thunder te kennen gaf de visvangst te gaan hervatten. Kapitein Peter Hammarstedt van de Bob Barker reageerde met de waarschuwing dat de visvangst illegaal is en dat de bemanning van de Sea Shepherd deze zou verhinderen door de kieuwnetten in stukken te snijden mocht de Thunder proberen om deze uit te zetten.

Bob Barker stopt poging Thunder succesvol

De Bob Barker koos daarna positie om de boeien binnen te halen, waarna deze werden losgesneden van het net. De Thunder haalde daarna de resten van het net binnen en schakelde de vislichten uit, waarmee duidelijk werd dat deze poging was gestrand.

“De kieuwnetten worden aan beide uiteinden gemarkeerd door boeien, die aangeven waar het net zich bevindt en om tegelijkertijd het net rechtop te houden in het water. Door het weghalen van één van deze sets heeft het geen zin om de rest van het net nog uit te gooien”, vertelt kapitein Hammarstedt. 

The buoy set marks the beginning of the Thunder's gillnet. Photo: Simon AgerDe boeien markeren het begin van het kieuwnet van de Thunder.

Dreigende taal Thunder

De Thunder nam na het lossnijden van de boeien opnieuw contact op met de Bob Barker Daarbij sloegen de stropers ronduit dreigende taal uit en kondigde aan om het materiaal terug te komen halen. “Goedschiks of kwaadschiks. Jullie hebben ons hiermee de oorlog verklaard!” aldus de Thunder.

Hammarstedt antwoordde met: “Het materiaal zal worden gebruikt als bewijs bij de vervolging van jullie stropersactiviteiten. Maar jullie zijn welkom om ons te volgen naar Mauritius als je het terug wilt hebben.”

Herkomst Thunder

De onder Nigeriaanse vlag varende Thunder staat op verschillende zwarte lijsten van opsporingsorganisaties en verandert steeds van naam en herkomst. Diverse havens in Zuidoost-Azië weigeren het schip wanneer het probeert aan te leggen voor het lossen van de illegale lading.

 

  Bob Barker crew prepare to retrieve the Thunder's illegally-set gillnets. Photo: Simon AgerDe bemanning van de Bob Barker maakt zich klaar om het illegale kieuwnet van de Thunder binnen te halen. 
Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: