Stropersschip blijft illegaal vissen, Sea Shepherd bereidt voor om in te grijpen

4 februari 2015

Stropersschip blijft illegaal vissen. Sea Shepherd bereidt voor om in te grijpen

Crew of the Thunder trails nets from the stern of the poaching vessel. Photo: Simon AgerDe bemanning van de Thunder zet netten uit. 

Op 4 februari zette de Thunder visserijmaterieel uit op de coördinaten 38˚ 28' zuid, 046˚ 47' oost. Dit is op de Melville Bank in het zuidwesten van de Indische Oceaan. De bemanning van het Sea Shepherd-schip de Bob Barker bevestigt dat de Thunder in het holst van de nacht een set boeien heeft uitgezet. Dit wijst er op dat het schip doorgaat met zijn illegale visserijpraktijken.

De Thunder is nu al 50 dagen op de vlucht nadat de Bob Barker het schip op 17 december betrapte op illegale visserij in de CCAMLR-regio in de Zuidelijke Oceaan. 

Thunder vist zonder vergunning

Volgens Peter Hammarstedt, kapitein van de Bob Barker, vist het schip nog steeds zonder een vergunning. Hij zei: “De Thunder is het meest beruchte illegale stropersschip dat opereert in de Zuidelijke Oceaan. Het staat al tien jaar op de zwarte lijst van de CCAMLR. Hoewel het schip onder Nigeriaanse vlag vaart, kan ik me niet voorstellen dat Nigeria hen ook echt een vergunning heeft verleend. Ik ben er zeker van dat de Thunder niet alleen een verbod heeft op vissen in de CCAMLR-regio, maar dat het ook geen vergunning heeft om waar dan ook ter wereld te vissen.”

Bemanning Bob Barker in hoge staat van paraatheid

Kapitein Hammarstedt nam contact op met de Thunder en beval hen te stoppen met de illegale visserij. De Thunder gaf geen antwoord. De bemanning van de Bob Barker is nu bezig met de voorbereidingen op directe actie tegen de Thunders stropersactiviteiten. “Mijn teams staan op stand-by en mijn bemanning is in hoge staat van paraatheid. Bij zonsopgang beginnen we onze acties om de Thunder te stoppen in deze nieuwe poging om de oceanen leeg te roven, aldus kapitein Hammarstedt. “

De illegale stropersschepen zijn de focus van Sea Shepherd in de huidige Zuidelijke Oceaan-campagne: Operation Icefish. 

A beacon marks the set of buoys, illegally deployed under cover of darkness by the Thunder. Photo: Simon AgerEen baken markeert een set boeien. Deze zijn illegaal uitgezet door de Thunder in het holst van de nacht.  Capt. Peter Hammarstedt commences strategy to intervene against the poachers. Photo: Simon AgerKapitein Peter Hammarstedt begint aan zijn strategie om in actie te komen tegen de stropers. 
Operation Icefish
Bezoek
Operation Icefish
voormeer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: