Sea Shepherd verdedigt zich tegen agressieve stropers

3 februari 2015

Sea Shepherd verdedigt zich tegen agressieve stropers

The Kunlun manoeuvres dangerously close to the Sam Simon. Photo: Giacomo GiorgiDe Kunlun beweegt zich gevaarlijk dichtbij de Sam Simon. 

De Sam Simon heeft zich succesvol kunnen verdedigen tegen de agressieve acties van het stropersschip de Kunlun. Ondanks een poging van de stropers om te vluchten door pakijs en vele intimidaties, is het de Sam Simon gelukt de Kunlun te verjagen uit hun jachtgebied in de Australische wateren. 

Gevaarlijk dicht bij botsing

“De stropers hebben eerst geprobeerd om op een gevaarlijke manier te vluchten in dik pakijs”, vertelt kapitein Sid Chakravarty van de Sam Simon. “Dit deden zij in een poging om hun illegale praktijken te verhullen en ons af te schrikken van achtervolging. Toen dat niet werkte, hebben ze geprobeerd ons te intimideren door ons schip te benaderen, waarmee gevaarlijk dicht bij een botsing kwamen. Ondanks alles hebben wij de achtervolging 40 uur volgehouden. Gedurende deze tijd is het de stropers niet gelukt door te gaan met hun illegale visserijpraktijken. De kapitein en officieren van de Kunlun hebben zich tijdens de achtervolging achter dichte gordijnen verstopt. Pestkoppen zijn vaak de grootste lafaards en de Kunlun is hier geen uitzondering op.”

De Kunlun en Sam Simon varen nu naar het noorden, ongeveer 2500 zeemijl ten zuidwesten van Australië. 

Ander stropersschip Yongding op vrije voeten

Het incident is al de tweede aanval op de Sam Simon in evenveel dagen. Het andere stropersschip, de Yongding, is inmiddels gevlucht en voor het laatst gezien door de Sam Simon toen de stropers richting het oosten voeren.

‘Het Australische deel van Antarctica is in gevaar door deze stropers. We blijven in achtervolging op de Kunlun en zorgen ervoor dat zij niet door kunnen gaan met hun illegale visserijpraktijken. Maar de Australische overheid blijft stil ondanks dat de stropers illegaal hun wateren binnenvallen. Dankzij deze stilte is er nu weer een stropersschip op vrije voeten in de Zuidelijke Oceaan,’ zegt kapitein Chakravarty. 

The Kunlun sails towards drift ice in an attempt to flee from the Sam Simon. Photo: Jeff WirthDe Kunlun vaart richting pakijs in een poging de Sam Simon te ontvluchten.  The Sam Simon, surrounded by drift ice while in pursuit of the poaching vessel, Kunlun. Photo: Jeff WirthDe Sam Simon is omgeven door pakijs terwijl het de Kunlun achtervolgt. 
Operation Icefish
Bezoek
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: