Sea Shepherd looft Nieuw-Zeeland voor sterk optreden tegen zeebaarsstropers

11 januari 2015

Sea Shepherd looft Nieuw-Zeeland voor sterk optreden tegen zeebaarsstropers 

The Songhua, formerly Nihewan and Paloma V is believed to be one of the vessels intercepted by the NZ Navy (Image courtesy CCAMLR)De Songhua, voorheen Nihean en Paloma V, is waarschijnlijk één van de schepen die door de Nieuw-Zeelandse marine is onderschept. (Foto van de CCAMLR) De Nieuw-Zeelandse marine heeft op 11 januari twee illegale vissersschepen in de Zuidelijke Oceaan onderschept. De New Zealand Herald bericht dat de marine de schepen heeft met illegale vangst aan boord en dat men zich gereed maakt aan boord te gaan.

Kapitein Hammarstedt: Helft illegale visserij halt toegeroepen

Kapitein Peter Hammarstedt van de Bob Barker prijst de Nieuw-Zeelandse marine voor de onderschepping: “We feliciteren de marine en de autoriteiten met deze actie en verwelkomen deze historische sprong voorwaarts in de strijd tegen de het stropen van Patagonische en Antarctische zeebaars. En terwijl de marine deze stropers arresteert en Sea Shepherd volhardt in de achtervolging van de Thunder, is hiermee de helft van de illegale visserij op zeebaars in de Zuidelijke Oceaan een halt toegeroepen.”

Acties Bob Barker en Sam Simon in Zuidelijke Oceaan

Op 17 december onderschepte Sea Shepherd de Thunder. De Thunder is de beruchtste van de zes schepen die de Zuidelijke Oceaan afschuimen om Patagonische en Antarctische zeebaars te stropen. De Bob Barker achtervolgt nog steeds de Thunder, in wat inmiddels een record is voor de langste achtervolging op zee. Een ander Sea Shepherd schip, de Sam Simon, is ondertussen bezig met een mammoetoperatie om de illegale kieuwnetten binnen te halen die door de stropers in de Antarctische wateren zijn uitgezet.

Operation Icefish is Sea Shepherds 11e campagne in de Zuidelijke Oceaan. Dit jaar focust Sea Shepherd zich voor het eerst op het voorkomen van de illegale visserij op Antarctische en Patagonische zeebaars. 

Read the New Zealand Herald story, “Navy intercepts vessels over illegal catch”

The Songhua, formerly Nihewan and Paloma V is believed to be one of the vessels intercepted by the NZ Navy (Image courtesy CCAMLR)De Songhua, voorheen Nihean en Paloma V, is waarschijnlijk één van de schepen die door de Nieuw-Zeelandse marine is onderschept. (Foto van de CCAMLR) 

Operation Icefish
Bezoek
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: