Japanse walvisvloot vertrekt voor verkenningstocht

7 januari 2015

Japanse walvisvloot vertrekt voor verkenningstocht

Nieuwe slachting in Zuidelijke Oceaan verwacht in 2015/2016

The bloody deck of the Nisshin Maru, this is the reality of Japanese Government's 'research'.  Photo: Eliza MuirheadHet bloederige dek van de Nisshin Maru. Dit is de realiteit van het "onderzoek" van de Japanse regering.

Op 7 januari vertrok de Japanse walvisvloot naar de Zuidelijke Oceaan. Zij slaat daarmee bewust geen acht op de uitspraak van het Internationale Gerechtshof en negeren de wereldwijde gevoelens over de slachting van walvissen. Dit jaar doet de vloot 'niet-dodelijk onderzoek' en bereidt zich voor op een nieuwe walvisjacht aankomende winter.

"De Japanse walvisstropers zijn opnieuw vertrokken naar de Zuidelijke Oceaan. Dit is duidelijk een verkenningstocht zodat zij zich kunnen voorbereiden op de jacht voor het nieuwe seizoen in 2015/2016. De uitspraak van het Internationale Gerechtshof in Den Haag heeft Japan verboden om walvissen te doden onder het JARPA II-programma. Japan heeft echter besloten de uitspraak te ontduiken en blijft internationale regels aan hun laars lappen. Het lijkt erop dat de Japanse walvisvloot er op uit blijft om de wensen van de internationale gemeenschap te negeren. Het land isoleert zich steeds verder van de internationale gemeenschap als het gaat om de walvisjacht. Wat had moeten eindigen, gaat nu door: een criminele operatie die wordt betaald door subsidies van de overheid" zegt Kapitein Alex Cornelissen (CEO van Sea Shepherd Global).

A minke whale, the main target for slaughter by Japanese Government in 2015/16 Photo: Tim WattersEen dwergvinvis; het belangrijkste doelwit voor slachting door de Japanse overheid in 2015/2016."De publicatie van een nieuw onderzoeksplan en de verkenningstocht zijn bewijs dat Japan maar één motief heeft om in Antarctica te zijn: de walvisjacht. Internationale commissies, gerechtshoven en de wereldwijde opinie hebben blijkbaar geen enkel effect op hun voornemen om deze veilige haven voor walvissen te vernietigen. Japan hoort liever het geluid van ontploffende harpoenen dan de stilte en harmonie in dit prachtige walvisreservaat. Daarin staat ze alleen." zegt Sid Chakravarty, kapitein van de Sam Simon. 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: