Sea Shepherd reageert op Japans zogenaamde ‘Non-Lethal Whaling Program’

5 januari 2015

Sea Shepherd reageert op Japans zogenaamde ‘Non-Lethal Whaling Program’

Three dead Minke whales on the bloodied decks of the Nisshin Maru, Jan. 5 2014. Photo: Tim WattersDrie dode dwergvinvissen op de bloederige dekken van de Nisshin Maru, 5 januari 2014. Op 8 januari aanstaande vaart de Japanse walvisvloot uit. In een eerder bericht van het Institute of Cetacean Research (ICR) werd de vaart aangekondigd als ‘niet-dodelijk onderzoek naar de Atlantische walvispopulatie’.

Reactie kapitein Hammarstedt

In een reactie op de aankondiging zegt kapitein Peter Hammarstedt: “Dit zogenaamde ‘non-lethal’ initiatief van de Japanse regering moeten worden bezien in het licht van een grotere criminele samenzwering. Japan heeft al eerder aangekondigd een nieuw begin te gaan maken met het afslachten van walvissen in 2015 en 2016. En dit ondanks een veroordeling daarvan door het Internationale Gerechtshof in Den Haag, de hoogste rechterlijke instantie ter wereld. Het is duidelijk dat de gegevens die in het komende seizoen worden verzameld, gebruikt gaan worden om over een jaar walvissen te vangen en te doden. Het is vergelijkbaar met bankrovers die een bank observeren voor dat zij hun slag slaan. Deze ‘kraak’ berooft de wereld van zijn meest majestueuze wezens.”

Reactie Sea Shepherd Australië

De Managing Director van Sea Shepherd Australië, Jeff Hansen, voegt daaraan toe: “Wij van Sea Shepherd worden wel aangeduid als ‘radicaal’, maar deze Japanse stropers zijn de werkelijke radicalen hier. Zij stoten voortdurend hun neus aan zowel de Australische federale en internationale rechtbanken. Deze slagers gaan nu op weg om het toneel te bereiden voor hun criminele activiteiten tegen walvissen in 2015. De Japanse stropers en de regeringen overal ter wereld die niets doen, zijn radicaal. Sea Shepherd, handhavers van de wet, zijn de conservatieven in deze.”

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: