Sea Shepherd begint aan berging tweede monsternet

1 januari 2015

Sea Shepherd begint aan berging tweede monsternet

Modifications that have been made to the Sam Simon enable the massive retrieval operation. Photo: Jeff WirthAanpassingen aan de Sam Simon maken het mogelijk om het monsternet te bergen. De Sam Simon heeft een tweede monsterkieuwnet gevonden. Dit gebeurde minder dan 2 uur na de berging van het 25 kilometerlange kieuwnet dat de Thunder achterliet. Het tweede illegale kieuwnet werd gevonden op 29 december 2014, op de coördinaten 62˚ 20' Zuid, 081˚ 18' Oost, binnen de CCAMLR-regio. Het tweede net lag slechts enkele kilometers verder dan het eerste net. 

Tweede illegale kieuwnet ook van Thunder

Sea Shepherd kon dankzij fotobewijs bevestigen dat dit tweede monsternet óók eigendom is van de Thunder, het stropersschip dat onder Nigeriaanse vlag vaart. De bemanning van de Sam Simon is begonnen met de berging. Kapitein van de Sam Simon, Sid Chakravarty, zei: “We kunnen nu gestroomlijnder en efficiënter aan het werk en ik ben er van overtuigd dat we het volledige net binnen enkele dagen kunnen bergen. Daarna gaan we de Banzare Bank verder verkennen en verwijderen we alle netten die de Thunder heeft uitgezet.”

Veel dode zeedieren in monsternet

De Sam Simon is nu 24 uur bezig met de berging. Het lijkt er op dat dit net twee keer zo groot is als het al geborgen net van 25 kilometer lang. Kapitein Chakravarty: “Het monsternet zat vol met verstrikte en gestikte zeedieren. Ze zijn op de meest onwaardige manier gestorven. Het dek van de Sam Simon lijkt op een veldslag, veel dieren verkeren in vergaande staat van ontbinding. Het grote aantal dode dieren is bewijs van de wijdverspreide vernietiging die de Thunder al tien jaar veroorzaakt in de Zuidelijke Oceaan.”

A decaying toothfish, hauled from the “monster” net. Photo: Jeff WirthEen rottende Antarctische zeebaars, uit het monsternet gehaald. 

Sea Shepherd draagt bewijs over aan autoriteiten

Sea Shepherd heeft de tweede bergingsoperatie gemeld aan de relevante handhandhavingsdiensten. Dit zijn onder andere Interpol, CCAMLR, de Australian Fisheries Management en de Australische politie. Het in beslag genomen materiaal is fysiek bewijs van de illegale activiteiten van de Thunder. Sea Shepherd draagt het materiaal over aan de autoriteiten.

 

Retrieval operations continue 24 hours a day. Photo: Jeff WirthEr wordt 24 uur per dag gewerkt. Crewmembers haul a decayed toothfish in extreme conditions.  Photo: Jeff WirthOok onder strenge weersomstandigheden gaat de berging door.
Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: