Sea Shepherd bereid zich voor op meer stropers en arrestaties

21 december 2014

Sea Shepherd bereid zich voor op meer stropers en arrestaties

Sam Simon, on the hunt for toothfish poachers in the Southern Ocean. Photo: Jeff WirthSam Simon op jacht naar illegale zeebaarsvissers in de Zuidelijke Ocean. De Sam Simon heeft het schaduwgebied van de Zuidelijke Oceaan bereikt en bereid zich voor op de aankomst van meer illegale zeebaarsvissers.

Volgens de ‘Coalition of Legal Tootfish Operators’ (COLTO) zijn 3 illegale schepen onderweg naar de wateren van Antarctica. Op de website van COLTO staat: ‘3 illegale schepen die tot voor kort in Thailand waren, hebben hun naam veranderd. De schepen heette Chang Bai, Chengdu en Nihewan. Nu zijn de namen respectievelijk Taishan, Jianfeng en Yunnan. De schepen gaan waarschijnlijk richting het zuiden, naar de CCAMLR-regio.’

Kapitein van de Sam Simon, Sid Chakravarty, zegt: ‘We zijn op dit moment onderweg om de illegale netten van de Thunder te vinden. De Thunder is door de Bob Barker weggejaagd uit hun visgebied. Nadat we deze kieuwnetten gevonden hebben, gaan we verder met onze zoektocht naar andere stropersschepen en hun kieuwnetten. Sea Shepherd is goed opgewassen tegen criminelen die het kwetsbare ecosysteem bedreigen. Of ze nou alleen of in troepen van drie opereren, laat ze maar weten dat we wachten. We zijn klaar voor de volgende arrestatie in naam van de Zuidelijke Oceaan.’ 

Capt. Chakravarty charts his course through the shadowlands. Photo: Jeff WirthKapitein Chakravarty bepaalt zijn route. Op z’n minst 2 schepen, de Chang Bai en de Chengdu, hebben een link met het criminele visbedrijf Vidal Armadores. Al sinds 1999 hebben internationale visserijtoezichthouders 40 gevallen van illegale visserij gelinkt aan schepen die bij dit bedrijf of dochterondernemingen horen. 

In 2003 achtervolgde de Australische autoriteiten het schip Viarsa I (ook gelinkt aan Vidal Armadores) 21 dagen lang, nadat het schip betrapt was op illegale zeebaarsvisserij in de Australische wateren. 

 

Sea Shepherd houdt Interpol, CCAMLR, de Australische politie en de Australian Fisheries Management elke dag op de hoogte van wat de Thunder doet. 

Poacher Name Change

Operation Icefish
Bezoek 
Operation Icefish
voormeer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: