Sam Simon vertrekt voor Operation Icefish

7 december 2014

Sam Simon vertrekt voor Operation Icefish

Het Sea Shepherd schip de Sam Simon vertrok maandagochtend 8 december 2014 vanuit Wellington, Nieuw-Zeeland voor Operation Icefish. Operation Icefish is Sea Shepherds 11e campagne in de Zuidelijke Oceaan. Sea Shepherd focust zich dit seizoen op het voorkomen van de illegale visserij op Antarctische en Patagonische zeebaars. 

De Sam Simon sluit zich aan bij de Bob Barker, het schip dat 3 december 2014 vertrok vanuit Australië. Samen patrouilleren de schepen de afgelegen wateren van de Zuidelijke Oceaan, op zoek naar illegale vissers.

Sid Chakravarty, kapitein van de Sam Simon: “We zijn de Nieuw-Zeelanders ontzettend dankbaar voor al hun support terwijl wij onze laatste voorbereidingen troffen voor Operation Icefish. Onze bemanning heeft heel hard gewerkt om er voor te zorgen dat de Sam Simon volledig klaar was voor deze missie. Nu vertrekken we naar de Zuidelijke Oceaan. We nemen een boodschap mee voor alle illegale zeebaarsvissers die een bedreiging vormen voor de regio: stropen wordt niet getolereerd!”

Sea Shepherd wil alle illegale visserij documenteren en rapporteren. De stropers zullen worden gestopt in het uitzetten van hun visnetten. Al het illegale materiaal zal in beslag worden genomen.
Alex Cornelissen, CEO van Sea Shepherd Global; “Sea Shepherd heeft voor het eerst in 10 jaar de tijd en middelen om andere stropers in de Zuidelijke Oceaan aan te pakken. Onze schepen zijn dit jaar vrij om de illegale jacht op Antarctische en Patagonische zeebaars aan te pakken. Dit dankzij de overwinning op de Japanse walvisjacht middels de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Onze ervaring in deze oceaan en onze kennis van het gebied komen ons de komende maanden goed van pas. De wateren die eerst het strijdtoneel vormden voor de confrontatie tussen Sea Shepherd en de walvisjagers, wordt nu de plek van een nieuwe strijd. Het gevecht om ons zeeleven te beschermen gaat door. Hierin is nooit een moment van rust.”

“Nieuw-Zeeland was het land dat de illegale visserij op de Antarctische en Patagonische zeebaars aan de kaak stelde. Daarom is het passend dat de Sam Simon vanuit Wellington vertrekt om deze vissen te beschermen. De bemanning neemt de hoop en steun van mensen over de hele wereld met zich mee. Evenals de overtuiging dat de prachtige Antarctische wateren níet de plek zijn voor blinde hebzucht en corruptie,” aldus Michael Lawry van Sea Shepherd Nieuw-Zeeland.

Sea Shepherd press conference, Wellington, New Zealand. Photo: Jeff Wirth
Sea Shepherd pers conferentie, Wellington, New Zealand.
Captain Sid Chakravarty speaks to media on Operation Icefish. Photo: Jeff Wirth
Captain Sid Chakravarty staat de media te woord over Operation Icefish. 
Operation Icefish
bezoek 
Operation Icefish
voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: