Sea Shepherd-nieuws van 31 oktober tot 7 november 2014

8 november 2014

Sea Shepherd-nieuws van 31 oktober tot 7 november 2014

Campagne voor zeeschildpadden Kaapverdië afgelopen

Sea Shepherd’s zeeschildpaddencampagne op de Kaapverdische eilanden is voor dit jaar afgelopen. Sea Shepherd werkte dit keer samen met de lokale organisatie Biosfera 1 aan het beschermen van zeeschildpadden op de Kaapverdische eilanden Santa Luca en Raso. Sea Shepherd en Biosfera 1 beschermden onder andere veel vrouwtjesschildpadden tegen stropers. Ook werden honderden babyschildpadden geholpen bij hun moeizame tocht vanuit het nest, over het strand naar de zee. In totaal bereikten 2500 babyschildpadjes het water. Sea Shepherd blijft nog wel in Kaapverdië om de kuikens van pijlstormvogels te beschermen.

Meer weten? Lees het volledige bericht in het Engels op Seashepherd.org
Lees ook het interview met Gil Fortes: vroeger een stroper, nu beschermer van de pijlstormvogels.

 

Eerste tuimelaars geslacht in Taiji

Op 2 november 2014 werd het jaarlijkse Taiji Whale Festival gevierd. Normaal gesproken betekent dat een dag zonder jacht, maar de Taiji-jagers hadden daar dit jaar geen boodschap aan. Ze dreven een troep tuimelaars de beruchte baai in. Na 20 uur werden 11 van hen gedood en 5 van hen meegenomen voor een leven in gevangenschap. De overgebleven jonge tuimelaars werden terug in zee gejaagd. Een dag later kleurde Taiji’s baai opnieuw rood. Een familie grijze dolfijnen werd in de beruchte Killing Cove gedreven. 17 van hen werden gedood, de 3 jonge dolfijntjes werden terug naar zee gedreven. Daar moeten zij, net als de jonge tuimelaars, zien te overleven zonder hulp van hun familie.

Op 7 november kleurde Taiji’s baai voor de derde keer in een week rood. In de ochtend werd de tiende troep grijze dolfijnen van dit seizoen op brute wijze vermoord. In totaal vonden al ongeveer 130 tot 136 grijze dolfijnen de dood.

Dit jachtseizoen is het 5e jaar van Operation Infinite Patience. De Sea Shepherd Cove Guardians blijven aanwezig om de wereld op de hoogte te stellen van de gruwelijkheden in Japan. Lees het volledige bericht in het Engels op Seashepherd.org

 

“Vervuiling is nu grootste probleem voor walvissen”

Dr. Roger Payne, bestuurslid van Sea Shepherd Conservation Society, zegt dat walvissen nu wellicht tegenover een nog groter probleem dan de walvisjacht staan: vervuiling. Hij doelt daarmee op de milieuramp in de Golf van Mexico die werd veroorzaakt door de ontploffing van boorplatform Deepwater Horizon in 2010. Dr. Roger Payne deed samen met zijn organisatie Ocean Alliance en Sea Shepherd onderzoek naar de effecten van de milieuramp op het zeeleven. Een rapport met onderzoeksresultaten verschijnt naar verwachting in 2015.

Meer weten? Lees het interview met dr. Roger Payne in het Engels op Seashepherd.org

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: